Έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων του 54ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου για τα προβλήματα στην τηλεκπαίδευση

192

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 54ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου για τα προβλήματα με την τελεκπαίδευση

Κοινοποίηση:

– Υπουργείο Παιδείας

– Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Περιφέρειας Κρήτης

– Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Ηρακλείου Κρήτης

– Αντιδήμαρχος Παιδείας Δ.Ηρακλείου

– Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Κρήτης

– Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ.Ηρακλείου

Να πάρει άμεσα μέτρα το Υπουργείο Παιδείας για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών!

            Μετά το lockdown και στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση , χτες τα παιδιά μας περίμεναν πώς και πώς να συνδεθούν στην «ψηφιακή τάξη». Αντ΄ αυτού η πλειοψηφία τους έμειναν στο … connecting καθώς ουδέποτε συνδέθηκαν. Ακόμα και τα λίγα που το κατάφεραν, αντικειμενικά ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί μάθημα είτε για τεχνικούς λόγους είτε λόγω μικρού αριθμού συμμετεχόντων στην τάξη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά παραδείγματα για τη χτεσινή κατάσταση του σχολείου μας:

– Α3: κατάφεραν να συνδεθούν από 2 ως 5 σε σύνολο 17 παιδιών

– Β3: κατάφεραν να συνδεθούν από 15 σε σύνολο 20 παιδιών

– Δ3: κατάφεραν να συνδεθούν 3 σε σύνολο 23 παιδιών

– Ε3: κατάφεραν να συνδεθούν 11 σε σύνολο 19 παιδιών

            Άλλωστε  και  το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο με  μήνυμα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  πριν μερικές εβδομάδες ενημέρωνε για τις περιορισμένες δυνατότητες λειτουργίας της πλατφόρμας σύγχρονης τηλεκπαίδευσης σε σχέση με τις ταχύτητες του ίντερνετ ,  τόσο  στις  σχολικές  μονάδες   όσο  και   σε σπίτια που έχουν δύο ή περισσότερα παιδιά μαθητές .

            Τα προβλήματα αυτά έρχονται να προστεθούν στις δυσκολίες που έχουν αρκετοί από εμάς με τις άδειες από τις δουλειές μας αλλά και στα εμπόδια που μπαίνουν σε οικογένειες που δε διαθέτουν tablet ή laptop ή ακόμα και σύνδεση στο internet.  Τα προβλήματα γίνονται πολλαπλάσια για μια οικογένεια που έχει 2- 3 ή παραπάνω παιδιά τα οποία κάνουν τηλεκπαίδευση και τουλάχιστον ένα γονιό που να τηλεργάζεται ταυτόχρονα!

            Εδώ και τώρα απαιτούμε να δοθεί λύση στα υπαρκτά προβλήματα, για όσο διάστημα είναι δυστυχώς κλειστά τα σχολεία με ευθύνη της κυβέρνησης!

            Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας  να  πάρουν  μέτρα που θα διασφαλίζουν την ισότιμη εκπαιδευτική διαδικασία όπως:

– Αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για να μπορούν με ουσιαστικούς όρους να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές στην εκπαιδευτική διαδικασία.

– Δωρεάν ηλεκτρονικά μέσα (tablet, laptop, σύνδεση γρήγορου internet) για την τηλεκπαίδευση με ευθύνη του Κράτους μέσω των σχολείων σε όλους τους μαθητές.

– Καμιά καταγραφή απουσίας σε μαθητές που δεν έχουν τα μέσα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση  ή δεν μπορούν να λάβουν μέρος για τεχνικούς λόγους.

– Καμία διακοπή ρεύματος και internet που θα στερεί σε μαθητές τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία.

– Να στηριχτούν οι εκπαιδευτικοί, που δίνουν κυριολεκτικά μάχη για να βρεθούν ουσιαστικά και με όλα τα μέσα δίπλα στους μαθητές.

– Να χορηγηθούν σε όλους τους εργαζόμενους γονείς ειδικές άδειες με αποδοχές, που να μην αφαιρούνται από την κανονική άδειά τους.

            Τώρα να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και να δημιουργηθούν τάξεις των 15 μαθητών, να γίνουν προσλήψεις καθαριστριών ώστε να  ανοίξουν τα σχολεία, με όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να γίνει σωστή δουλειά, για να γίνει μάθημα!

Το ΔΣ του Συλλόγου