Ελεύθεροι με όρους για τον θάνατο του Αντώνη ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος του Blue Horizon

530

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος του Blue Horizon που κατηγορούνται για την υπόθεση της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά.

Στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και η παρουσία τους σε αστυνομικά τμήματα της περιοχής τους.

«Γνώριζαν ότι ο Αντώνης ήταν ΑμεΑ, σκότωσαν το παιδί»

«Ο θάνατος του Αντώνη Καργιώτη προήλθε από πολλά λάθη, από πολλές λάθος κινήσεις και παραλείψεις από έμπειρο προσωπικό ενός πλοίου», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ Κρήτης ο Μάνος Δρακωνάκης δικηγόρος της οικογένειας του Αντώνη Καργιώτη.

Ο δικηγόρος μίλησε για «ένα πράγμα ανεπίτρεπτο», ενώ σχολίασε πως τόσο το πλήρωμα του Blue Horizon, όσο και στελέχη του Λιμενικού, γνώρισαν την κατάσταση του Αντώνη Καργιώτη που ήταν ΑμεΑ εξηγώντας ότι η οικογένεια τους είχε ενημερώσει και αντί να δείξουν περαιτέρω προσοχή «όχι μόνο αυτό δεν έγινε, αντιθέτως σκότωσαν το παιδί αυτό», όπως τόνισε.

«Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το πλοίο κατέπλευσε με ανοιχτό καταπέλτη. Όταν ο καπετάνιος ενημερώθηκε, συνέχιζε να φεύγει, κάτι το οποίο αν αληθεύει, αντιλαμβάνεστε την υπευθυνότητα της κίνησης του καπετάνιου», σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι θα είναι ικανοποιημένος μόνο με την τελική κρίση του δικαστηρίου, και πως η οικογένεια του Αντώνη Καργιώτη επιζητά τη δικαίωση.

Πηγή: ethnos.gr