Εκλογές σήμερα για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Ηρακλείου

553

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων και αντιπροσώπων στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Έτσι τα σχολεία της Μεσαράς και τον Νομού Ηρακλείου γενικότερα θα είναι κλειστά.

Αναλυτικά:

Σύλλογος «ΦΑΙΣΤΟΣ»

Σήμερα Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 θα διεξαχθεί στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών η Τακτική Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για Δ.Σ., Ελεγκτική Επιτροπή & Αντιπροσώπους στη Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Μεσαράς «Η ΦΑΙΣΤΟΣ».

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
• Ενημέρωση αιρετών ΠΥΣΠΕ – ΑΠΥΣΠΕ.
• Λογοδοσία και έκθεση πεπραγμένων Δ.Σ. από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.
• Οικονομικός απολογισμός. Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής. Έγκριση ή μη των απολογισμών.
• Ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα. Συζήτηση και προτάσεις των μελών για τα θέματα που θα συζητηθούν στην 88η Γ.Σ. του Κλάδου.
• Παρουσίαση ψηφοδελτίων – υποψηφίων. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής.
• Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην 88η Γ.Σ. του Κλάδου.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ
1. Οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν από τις 11.00 π.μ. μέχρι τις 15.00 μ.μ.
2. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του συλλόγου (σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του καταστατικού). Για να μπορέσει κάποιος να ψηφίσει είναι απαραίτητο να έχει μαζί του την αστυνομική ταυτότητα.
3. Έχει εξασφαλιστεί άδεια από την υπηρεσία για τα μέλη του συλλόγου που θα λάβουν μέρος στη Γ.Σ. και η παρουσία τους αποδεικνύεται από την κατάσταση ψηφισάντων.
4. Ο επικεφαλής κάθε ψηφοδελτίου ή ο μεμονωμένος θα πρέπει να υποβάλλει το ψηφοδέλτιό του στο Δ.Σ. του Συλλόγου μέχρι την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 και ώρα 19.30 στα γραφεία μας.
5. Κάθε συνάδελφος μπορεί να σημειώσει μέχρι 7 σταυρούς για το Δ.Σ., μέχρι 3 σταυρούς για Ελεγκτική Επιτροπή (Ε.Ε.) & μέχρι 2 σταυρούς για Αντιπροσώπους.

Σύλλογος «Δ. Θεοτοκόπουλος»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καλεί όλες τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις διεργασίες της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στο κινηματοθέατρο ‘‘ΑΣΤΟΡΙΑ’’ (πλ. Ελευθερίας).

Με τη λήξη της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης θα ακολουθήσει η εκλογική διαδικασία στο 53ο -54ο Δημοτικό Σχολείο (Παπανδρέου 8) από τις 12:00 μ.μ. έως τις 19:00 μ.μ.

Εκλογικά Τμήματα:

  1. Από ΑΒΡΑΜΑΚΗ ΧΡΥΣΗ έως και ΚΑΝΤΙΔΑΚΗ ΜΑΡΙΑ (Μόνιμοι εκπαιδευτικοί).
  2. Από ΚΑΟΥΚΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ έως και ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΑ ΜΑΡΙΑ (Μόνιμοι Εκπαιδευτικοί).
  3. Από ΜΠΟΥΡΑΝΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ έως και ΤΣΑΓΚΟΥΡΝΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (Μόνιμοι Εκπαιδευτικοί).
  4. Από ΤΣΑΪΜΑ ΕΙΡΗΝΗ έως και ΨΩΜΑΔΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (Μόνιμοι Εκπαιδευτικοί)και από AINDOWLUCY έως και ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (αναπληρωτές εκπαιδευτικοί).
  5. Από ΚΑΒΑΖΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ έως και ΟΡΚΟΠΟΛΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (αναπληρωτές εκπαιδευτικοί).
  6. Από ΟΡΜΑΝΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ έως και ΨΥΧΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (αναπληρωτές εκπαιδευτικοί).

1η Σημείωση: Για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Κατά τη διάρκεια των εκλογών θα μπορούν να γίνονται εγγραφές στο Σύλλογο με την οικονομική συμμετοχή των 10 ευρώ. Για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς μειωμένου ωραρίου η οικονομική συμμετοχή είναι 5 ευρώ.

2η Σημείωση: Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ ή ΠΔΕ, με τη συμμετοχή τους στην ψηφοφορία θα λαμβάνουν από το δικηγόρο βεβαίωση συμμετοχής στις εκλογές, καθώς είναι απαραίτητο δικαιολογητικό για τα παρουσιολόγια.

3η Σημείωση: Ψηφίζουμε με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας. 

Σύλλογος «Ν. Καζαντζάκης»

Τακτική Εκλογική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» πραγματοποιεί σήμερα Τετάρτη 15 Μαΐου και ώρα 9.00 π.μ. στο Αμφιθέατρο της Παλαιάς Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου, Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου 8 ( 53o και 54ο Δημοτικό )
Οι εκλογές θα διεξαχθούν την ίδια μέρα από τις 11 π.μ. έως τις 7.00 μ.μ.
Για τη διεξαγωγή των εργασιών της Γ.Σ., έχει εξασφαλιστεί άδεια απουσίας μίας ημέρας από τα σχολεία με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα πάρετε μέρος στις εργασίες της Γ.Σ.