Εισβολή σε φαρμακείο και σε σπίτι υπό την απειλή όπλου

1043

Τετ-α-τετ με ένοπλο βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες φαρμακοποιός στο Ηράκλειο, η οποία έπεσε θύμα ληστείας, ενώ εφημέρευε. Ο δράστης, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι νεαρός,  «μπούκαρε» στο φαρμακείο κρατώντας στο χέρι ένα πιστόλι. Ζήτησε χρήματα από τη φαρμακοποιό και όταν είδε ότι αυτή καθυστερούσε, άρπαξε από τον λαιμό της μία χρυσή αλυσίδα και τράπηκε σε φυγή.

Δυστυχώς, αν και το φαρμακείο διαθέτει καταγραφικό, δεν ήταν σε λειτουργία, ώστε οι αστυνομικοί να έχουν ακριβή εικόνα για τον σωματότυπο και τις κινήσεις του δράστη, ο οποίος πιθανότατα  είχε συνεργό.  Αν είχαν το συγκεκριμένο υλικό στη διάθεσή τους, θα είχαν δυνατότητα σύγκρισης με το οπτικό υλικό άλλων ληστειών.

Αστυνομικοί κύκλοι δεν αποκλείουν η ληστεία σε βάρος της φαρμακοποιού να σχετίζεται με άλλες ληστείες όπως αυτή στο μίνι-μάρκετ επί της οδού ΕΟΚ πριν από τα Χριστούγεννα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι εισβολείς ήταν δύο, ο ένας εκ των οποίων κρατούσε πιστόλι, ενδεχομένως απομίμηση. Από την αξιοποίηση του βίντεο αλλά και την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα οι δράστες φέρονται  νεαροί με “τρέντι” ντύσιμο και σακίδια πλάτης.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του μίνι-μάρκετ,  δεν μιλούσαν καθαρά ελληνικά. Ζήτησαν τα χρήματα από το ταμείο. Τους έδωσε όσα χαρτονομίσματα υπήρχαν στην ταμειακή μηχανή, δηλαδή κάτι περισσότερο από 300 ευρώ.

Εκείνοι όμως ζήτησαν και άλλα. Τότε ο πιτσιρικάς με το πιστόλι υπέδειξε στον συνεργό του την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό ο ιδιοκτήτης. Ο τελευταίος τότε αντέδρασε και έκανε κίνηση να αρπάξει ένα ξύλο που είχε κρυμμένο κάτω από το ταμείο. Έτσι οι δράστες  το έβαλαν στα πόδια. Οι Αρχές διερευνούσαν το ενδεχόμενο η ληστεία στο μίνι-μάρκετ της οδού ΕΟΚ να σχετίζεται με άλλη ληστεία σε μίνι-μάρκετ στις Πατέλες.

Ένοπλη “εισβολή” σε σπίτι

Εντωμεταξύ, μία ακόμα καταγγελία για ένοπλη “εισβολή” σε σπίτι απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την Ασφάλεια Ηρακλείου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο, κατά παράδοξο τρόπο,  ο ένοπλος κουκουλοφόρος έφυγε χωρίς να πάρει το παραμικρό από το σπίτι, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η νεαρή ένοικος, συνοδευόμενη από τον σύντροφό της

Πηγή: patris.gr