Διπλή τιμή για τον Στέλιο Ματζαπετάκη

68

Κείμενο – Φωτογραφίες: Μουσείο Καζαντζάκη – Μαριλένα Μηλαθιανάκη

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, στην κατάμεστη Αίθουσα Πολιτισμού του Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων ανακηρύχτηκε σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου και σε Επίτιμο Πρόεδρο του Μουσείου Καζαντζάκη, ο κ. Στέλιος Ματζαπετάκης σε αναγνώριση της προσφοράς του στο Μουσείο και στην τοπική κοινότητα της Μυρτιάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου & Βιάννου κ. Ανδρέας, βουλευτές, δήμαρχοι, θεσμικοί εκπρόσωποι, φορείς, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου.

Χαιρετισμούς για το έργο και την προσφορά του τιμώμενου απηυθύναν ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σ. Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων κ. Μ. Κοκοσάλης, ο Πρόεδρος του Μουσείου κ. Μ. Ταρουδάκης και εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας της Μυρτιάς.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης στην ομιλία του εξήρε το ήθος, την προσωπικότητα, το έργο και την μεγάλη προσφορά του Στέλιου Ματζαπετακη ως πολιτικού, αλλά και ως Προέδρου του Μουσείου, ενώ ανακοίνωσε χρηματοδότηση στήριξης του Μουσείου Καζαντζάκη.

Για τη διαδρομή και το έργο του κ. Ματζαπετάκη μίλησαν με θερμά λόγια ο κ. Ρούσος Κυπριωτάκης, τέως Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων και ο κ. Στέφανος Τραχανάς, Διευθυντής των διαδικτυακών μαθημάτων «MATHESIS».

Ο κ. Ματζαπετάκης, μετά την ανάγνωση των αποφάσεων ανακήρυξής του, παρέλαβε ιδιαίτερα συγκινημένος τις τιμητικές πλακέτες και τα διπλώματα.

Στη δική του συγκινητική ομιλία, αναφέρθηκε στο κοινό καλό της Κρήτης ως πολιτικός και ως ενεργός πολίτης επικεντρώνοντας τον λόγο του κυρίως στον κοινωνικό τομέα. Τόνισε ιδιαίτερα τις δυσκολίες και τον αγώνα δρόμου για την επιβίωση του Μουσείου επισημαίνοντας τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και τη μεγάλη χορηγία του κρητικού εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη που εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία του Μουσείου.

Επίσης, ο κ. Ματζαπετάκης αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά – συμβολή στο Μουσείο των δύο Προέδρων, του π. πρύτανη Γιώργου Γραμματικάκη που διαδέχτηκε και του νυν Μιχάλη Ταρουδάκη, όπως και όλου του προσωπικού του Μουσείου. Τέλος, ευχαρίστησε θερμά για την τιμή τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων, το Δ.Σ του Μουσείου, όλους τους ομιλητές, τους θεσμικούς εκπροσώπους και τους πολίτες που κατέκλυσαν με την παρουσία και την αγάπη τους το Δημαρχείο στα Πεζά.

Η διεθνούς φήμης Ηρακλειώτισσα πιανίστρια Alexia Mouza έκλεισε την εκδήλωση με μουσική του συνθέτη Σοπέν.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρτιάς ετοίμασε χειροποίητα εδέσματα για όλους τους παρευρισκόμενους.

Το Δίκτυο Οινοποιών Ηρακλείου κέρασε εκλεκτά κρασιά τους παρευρισκόμενους.

Θερμό χειροκρότημα και ένα τεράστια ευχαριστώ απ’ όλους/ες για τον Στέλιο Ματζαπετάκη!

Πολλές ευχαριστίες στους Antonis N Katsounas και ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΒΟΥΤΣΙΩΤΗΣ για την εθελοντική φωτογραφική κάλυψη και βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.