Δήμος Ηρακλείου: Σε λειτουργία η ειδική ράμπα για ΑμεΑ, στην παραλία «Ακτή» παρουσία του Παραολυμπιονίκη Μανόλη Στεφανουδάκη

78

Σε λειτουργία τέθηκε στην δημοτική παραλία «Ακτή» στον Καρτερό, η ράμπα ΑμεΑ για την αυτόνομη πρόσβαση Ατόμων με Αναπηρία στη θάλασσα.
Το μηχάνημα (Seatrac) τοποθετήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Ιουνίου, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, της Αντιδημάρχου Παιδείας και Προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ Στέλας Αρχοντάκη- Καλογεράκη και του Παραολυμπιονίκη Μανόλη Στεφανουδάκη.

Πρόκειται για ένα νέο αυτόματο αμαξίδιο, το οποίο αντικαθιστά το προηγούμενο που είχε τοποθετηθεί στη ίδια παραλία από το 2017.

Πλέον κατά τις ώρες λειτουργίας της δημοτικής παραλίας «Ακτή», τα άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ειδικό αμαξίδιο το οποίο με τη χρήση τηλεχειριστηρίου μπορεί να τους οδηγήσει να εισέλθουν και στη συνέχεια να εξέλθουν με ασφάλεια και ευκολία  από την θάλασσα. Έτσι δίνεται ένα κίνητρο για τα άτομα με αναπηρία να επισκεφτούν παραλίες, να κοινωνικοποιηθούν και να διασκεδάσουν.