Δήμος Γόρτυνας: Ομόφωνο ψήφισμα καταδίκης του εγκλήματος των Τεμπών

66

Ανακοίνωση: Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Γόρτυνας

Ψήφισμα που καταδεικνύει τις αιτίες για το σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών,  που δεν είναι άλλες από το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων που υπηρέτησε και υπηρετεί η διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων, το κράτος και κυρίως το σάπιο σύστημα που δε διστάζει να θυσιάσει ακόμα και ανθρώπινες ζωές στον βωμό του κέρδους, ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας, την Τρίτη 14 Μαρτίου, μετά από πρωτοβουλία της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Αναλυτικά το ψήφισμα: 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Γόρτυνας εκφράζει τη θλίψη του για τον χαμό των δεκάδων, νέων στην πλειοψηφία τους, συνανθρώπων μας, στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και απευθύνει τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειές τους.

Θεωρούμε και επιβεβλημένη και αυτονόητη την πλήρη διερεύνηση των αιτιών.

Αυτή η τραγωδία έχει και ένοχο και αίτια.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικαλιστικά τους όργανα είχαν έγκαιρα προειδοποιήσει για τα εγκληματικά κενά στην ασφάλεια του δικτύου των σιδηροδρόμων.

Το όποιο «ανθρώπινο λάθος» δεν μπορεί να συγκαλύψει τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για τα εγκληματικά κενά στην ασφάλεια του δικτύου και την ευθύνη της ιδιωτικής εταιρείας που από το 2017 εκμεταλλεύεται το δίκτυο των σιδηροδρόμων στη χώρα, με τη γενναία μάλιστα χρηματοδότησή της από το κράτος!

Κανενός είδους συγκάλυψη. Το τίμημα που έχουμε πληρώσει ως λαός και νεολαία είναι βαρύ και επαναλαμβανόμενο για να ξεχάσουμε.

Δεν μπορεί ο λαός μας να ανεχτεί ότι η ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων στις σιδηροδρομικές μεταφορές θα θυσιάζεται μπροστά στα κέρδη των εταιρειών. Να παρθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα από την κυβέρνηση, για την ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων».