Δικαίωση για τους συγγενείς της Δ. Σκουρογιαννάκη, που σκοτώθηκε σε εργατικό δυστύχημα

64

Ήταν το 2016 όταν η 48χρονη πολύτεκνη μητέρα, Δήμητρα Σκουρογιαννάκη, συνοδός απορριμματοφόρου, έχασε τη ζωή της εν ώρα εργασίας, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της.

Την Παρασκευή, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου εκδικάστηκε το ποινικό σκέλος της υπόθεσης καθώς εκκρεμεί η απόφαση για την αποζημίωση στα αστικά δικαστήρια.
Η δικαιοσύνη έκρινε ένοχους τους δύο κατηγορούμενους, τον οδηγό του απορριμματοφόρου και τον προϊστάμενο τεχνικής υπηρεσίας του δήμου για θέματα ασφάλειας, επιβάλλοντας 4 έτη και έξι μήνες στον πρώτο και 2 έτη στον δεύτερο, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η κόρη της, νηπιαγωγός, Άννα Στουμπίδη, σε ανάρτησή της, αναφέρει

“Σήμερα μανούλα μας σίγουρα κάπως έτσι θα σαι…θα χορεύεις..  θα χαίρεσαι……σήμερα δικαιώθηκε η ψυχή σου από την Ελληνική Δικαιοσύνη που πραγματικά  στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ήταν η μόνη μας ελπίδα για τη δικαίωση σου αυτή…..Το δικαστήριο έκρινε πως είναι ΕΝΟΧΟΙ αυτοί που σου στέρησαν τη ζωή σου!!!!
Μανούλα μας, δεν το βάλαμε κάτω ούτε μια στιγμή…  δεν αφήσαμε τις αναβολές, τις διακοπές,τη ματαιοδοξία και την απελπισία να μας κάνουν λεπτό να λυγίσουμε…..να πούμε πως κουραστήκαμε…..ο στόχος ήταν ένας! Να δικαστούν!
Στο πρόσωπο σου μάνα βλέπουμε και τους συναδέλφους σου στην καθαριότητα και φωνάξαμε στις δικαστικές αίθουσες για να μη θρηνήσουν κι άλλοι τους δικούς τους ανθρώπους….  στο πρόσωπο σου, υπερασπιστήκαμε με όση δύναμη έχουμε, τους ανθρώπους που πάντα μας έλεγες πως πάνε για το μεροκάματο με ψηλά το κεφάλι…….
Στο πλευρό μας πάντα η κ Αλεξάνδρα Σπανάκη και οι δικηγόροι στο γραφείο της , να έχουν γίνει πλέον κομμάτι της δικής μας οικογένειας μανούλα μας….Πόση αγάπη και πόση εκτίμηση ,να ξερες μαμά, τους έχουμε….Χίλια ευχαριστούμε……
Μανούλα μας, σήμερα 26 Μαΐου,  3 ακριβώς μήνες πριν τα 7α συναπαντήματα σου η αλήθεια έλαμψε! Άργησε, μα δικαιώθηκες μανα!!!!Αυτό για μας είναι η κάθαρση!!!! Σ αγαπάμε πολύ και μας λείπεις ακόμη πιο πολύ!!!!!”