Διατροφή κατά της ζέστης με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

819

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, σε συνδυασμό με λαχανικά, λευκό κρέας ή υδατάνθρακες, μπορεί να βοηθήσει το σώμα να αντισταθεί στις υψηλές θερμοκρασίες και να ανακτήσει ενέργεια. Και αφού δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε τους υδατάνθρακες από τη διατροφή μας, ένα καλό σνακ είναι ψωμί και λάδι. Αυτό επιβεβαιώνουν και ειδικοί της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, μιας κορυφαίας αυθεντίας στα διατροφικά θέματα, όπως επιβεβαιώνει και η ASSITOL, η ιταλική ένωση ελαιοβιοµηχανίας.
Σύμφωνα με τους αμερικανούς ερευνητές το ελαιόλαδο είναι μια βασική τροφή πλούσια σε καλά λιπαρά, σε θέση να παρέχει ενέργεια στο σώμα. « Είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε το καλοκαίρι – λέει ο Alberto Pucciarello, ειδικός διατροφής – το ελαιόλαδο έχει γεύση, είναι ελαφρύ και μας δίνει ενέργεια τις πιο ζεστές ώρες, αρκεί να ξέρουμε να το συμπληρώσουμε σωστά στα πιάτα μας».
Το καλοκαίρι η διατροφή μας θα πρέπει να στοχεύει στην υψηλή κατανάλωση λαχανικών, να είναι πλούσια σε νερό και σε ανόργανα συστατικά που το σώμα μας χάνει σε υψηλές θερμοκρασίες. Για ένα γεύμα, λοιπόν, κατά της ζέστης, μπορούμε να καταναλώσουμε πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης όπως είναι τα όσπρια, ή εάν θέλουμε πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης καλό είναι πάντα να επιλέγουμε λευκό κρέας και ψάρι, καρυκευμένα με ωμό ελαιόλαδο, το οποίο ενισχύει τη γεύση, χωρίς όμως να προσθέτει βάρος. Δεν χρειάζεται να παραλείψουμε από την ημερήσια διατροφή μας τους υδατάνθρακες, μόλις δύο φέτες φρέσκο ψωμί με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο κατά προτίμηση και το γεύμα μας είναι πλήρες. « Ένα ιδανικό σνακ για όλες τις ηλικίες », λέει ο Andrea Carrassi, γενικός διευθυντής της ASSITOL, « ένας τέλειος συνδυασμός μεταξύ δύο πυλώνων της εθνικής μας κουλτούρας, που πολύ συχνά ξεχνάμε την αξία τους για την υγεία».

Πηγή: olivenews.gr