Διακυμάνσεις τιμών ελαιολάδων στα κέντρα της Μεσογείου

126

Οι βροχές της Ανδαλουσίας, , όπως και η αναστολή πωλήσεων από τυποποιητικές βιομηχανίες της Ιταλίας, είδηση την οποία επίσης το olivenews.gr έφερε στην Ελλάδα είναι φανερό ότι επηρέασαν τις τιμές στα κυριότερα εμπορικά κέντρα της Μεσογείου. Σύμφωνα και με την καταγραφή του olioofficina η αγορά πατάει φρένο σηκώνοντας το πόδι από το γκάζι των προηγούμενων εβδομάδων.

Το ελληνικό εξαιρετικό παρθένο κυμαίνεται μεταξύ 6,0 και 6,15€ /κιλό, το ισπανικό μεταξύ 6,0 και 6,30€ /κιλό ενώ πιο εμφανής είναι η υποχώρηση του βιομηχανικού άσου στο 5,65-5,75€ /κιλό. Ανοδική εμφανίζεται η Τυνησία που φτάνει έως και τα 6,10€ /κιλό, ενώ σταθεροποιητικές έως και ελαφρά πτωτικές τάσεις καταγράφει η Ιταλία, π.χ. στα 6,50€ το έξτρα της Puglia και στο 4,85€ το λαμπάντε 3ο.

Να τονίσουμε και να υπογραμμίσουμε ότι πρόκειται για απολύτως φυσιολογικές διακυμάνσεις της αγοράς, προσωρινές, οι οποίες δεν δικαιολογούν κανένα πανικό, όπως αντίστοιχα δεν δικαιολογούσαν οι ανοδικές τάσεις. Απλά παρακολουθούμε την αγορά και ενημερωνόμαστε σωστά από αξιόπιστες πηγές.

Πηγή: olivenews.gr