Χοχλιοί με χόντρο

102

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοχλιούς

1 κιλό χοντρό (αλεσμένο) σιτάρι

1 ποτήρι λάδι

2 κρεμμύδια τριμμένα

2 κολοκυθάκια τριμμένα (προαιρετικά)

4 ντομάτες τριμμένες

αλάτι, πιπέρι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τους χοχλιούς κατά τα γνωστά.

Τους βάζουμε στο τσικάλι μαζί με το λάδι, τα κρεμμύδια, τα κολοκύθια και τις ντομάτες να τσιγαριστούν για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να ψηθούν 20-30 λεπτά. Βγάζουμε τους χοχλιούς από το τσικάλι με μια τρυπητή κουτάλα, τους αφήνουμε να περιμένουν και προσθέτουμε 7 ποτήρια νερό στη σάλτσα που έχει μείνει.

Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το χόντρο και λίγο αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συχνά για να μην τσικνώσει. Όταν ψηθεί ο χόντρος, σε 20 λεπτά περίπου, ρίχνουμε τους χοχλιούς και λίγο πιπέρι.

Ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά.

Πηγή: 52dim-irakl.ira.sch.gr