Χερρονάσιος Σχολή: Σύμφωνο συνεργασίας με Technokids

234

Στην Αθήνα βρέθηκε ο κύριος Άρης Μαρκάκης, διευθυντής του Ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου Junior Academy – Χερρονάσιος Σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος» για να υπογράψει τη νέα συνεργασία του εκπαιδευτηρίου με τον φορέα των Technokids, σηματοδοτώντας έτσι ένα νέο ξεκίνημα.

Τα Technokids, είναι ένας διεθνής εκπαιδευτικός φορέας που σχετίζεται με την Πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες.

Είναι βασισμένο στις μεθόδους των Project &Game Based Learning, με δραστηριότητες STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) &ΙCT (Information and Communications Technology), εμπλουτισμένο με την Τεχνολογία της Επαυξημένης Πραγματικότητας – AR (Augmented Reality) και εναρμονισμένο με τα ISTE Standards (International Society for Technology in Education).

Με τα τεχνολογικά projects (ενότητες) ο κάθε μαθητής, με κίνητρο τη θεματολογία που εστιάζει στα προσωπικά ενδιαφέροντα, στις εμπειρίες και στα βιώματα, δημιουργεί τη δική του μοναδική εργασία.

Ανακαλύπτει, δημιουργεί και πειραματίζεται με προγράμματα και δραστηριότητες (STEM&ICT) προσαρμοσμένες στην εκάστοτε ηλικία.

Περισσότεροι από 500.000 μαθητές σε όλο τον κόσμο είναι “Technokids”.

Η μεθοδολογία Technokids χρησιμοποιείται από εκπαιδευτικούς σε σχολεία και σε εκπαιδευτικά κέντρα παγκοσμίως.

Οι μαθητές που προετοιμάζονται για τον ψηφιακό κόσμο δεν είναι μόνο στον Καναδά, αλλά και σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ελλάδα, Νότια Αφρική, Αίγυπτο, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων (εκπαιδευτηρίου και Technokids) είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το εκπαιδευτήριο μάς δείχνει ότι πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά μπαίνοντας δυναμικά στον χώρο της εκπαίδευσης της πληροφορικής, φέρνοντας έναν «αέρα πρωτοπορίας» και ζωντάνιας.