Αυτοπεποίθηση, η λύση για την επιτυχία…

516

Γράφει η Στελίνα Αντουλινάκη, Ψυχολόγος

Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο για να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του και να φτάσει σε επιτυχίες, τέτοιες όπως η οικονομική επιφάνεια, η επαγγελματική πρόοδος, η δημιουργία μιας όμορφης οικογένειας. Βλέπεις …η επιτυχία μπορεί να αφορά σε διαφορετικό τομέα της ζωής του καθενός, αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι συνδέεται στενά με την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση, η οποία δεν είναι κάτι άλλο από την πίστη στις δικές σου ικανότητες και τη δημιουργία μιας ρεαλιστικής αντίληψης για σένα. Πολλές φορές πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται: «Δεν θα τα καταφέρω» «Δεν θα μπορέσω να πραγματοποιήσω τους στόχους μου», «Θα τους απογοητεύσω όλους», «Θα χάσω τα λόγια μου και θα γίνω ρεζίλι», σκέψεις που ένας άνθρωπος γεμάτος με αυτοπεποίθηση δεν αναπαράγει.

Πως μπορείς να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου με 3 απλά βήματα;

  • Αναγνώρισε τα δυνατά και αδύναμα σημεία σου. Κοίταξε τον εαυτό σου στον καθρέφτη και αποδέξου τον όπως ακριβώς είναι. Μη βασίζεσαι στις γνώμες και κριτικές τρίτων, που θα σε επηρεάσουν μόνο αρνητικά. Ξεπέρασε τους φόβους σου που σίγουρα στέκονται εμπόδιο στην επιτυχία σου.
  • Θέσε στόχους που έχεις τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις. Με μικρά βήματα κάθε μέρα, χωρίς τελειομανία και ουτοπικές ιδέες θα αποφύγεις τη ματαίωση και την απογοήτευση. Με το χαμόγελο, ως σύμμαχο θα δεις πως θα προσελκύεις σιγά σιγά όλα τα καλά να έρθουν. Ακόμα όμως και να μην τα καταφέρεις, φρόντισε να συνεχίσεις με μεγαλύτερο πάθος και επιθυμία αυτό που κάνεις και άρχισε και πάλι τη δράση.
  • Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Βάλε πρόγραμμα και με θετική διάθεση κοίταξε μόνο τις δικές σου δυνατότητες και επικεντρώσου σε αυτές. Μην ξεχνάς να προσέχεις την εμφάνισή σου, υιοθετώντας το στυλ που σου ταιριάζει και να φέρεσαι όμορφα σε εσένα. Πες «μπράβο» στον εαυτό σου. Εστίασε στις προηγούμενες μικρές επιτυχίες σου και γίνε πιο δυνατός.

Να θυμάσαι πως το κλειδί για την επιτυχία είναι αποκλειστικά στο δικό σου χέρι !!!

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCvP8YS0VwQr86lfu_NpBk-Q?fbclid=IwAR0HzJsWm8bNPljlHOi0HUx-zmw7xIZYg-CVSSsSU5eSn9NCAHmtGnV8rPg

Facebook: https://www.facebook.com/psy.Stelina.Ant/