Αυτοκτονίες: Μία νέα απειλητική μάστιγα της εποχής μας…

1040

Γράφει η Μαρία Μαυρουδή*

Ξεφυλλίζοντας την επικαιρότητα τις τελευταίες μέρες , γεννήθηκαν μέσα στη ψυχή μου διάφορα συναισθήματα καθώς δύο συνεχώμενες μέρες διάβασας για αυτοκτονίες νέων ανθρώπων και την τρίτη ημέρα για μία κοπέλα που ενώ πάλεψε με το θεριό που ονομάζεται καρκίνος τελικά νικήθηκε.

Η τραγική ειρωνία της ζωής. Από τη μία γίνεται πάλη με κάποια ανίατη ασθένια για την εξασφάλιση περισσότερου χρόνου ζωής κ από την άλλη τυφλωμένος από την μελαγχολία κ την κατάθλιψη θέλεις να βάλεις τέλος στην ίδια σου τη ζωή.

Δυστυχώς η αυτοκτονία είναι μια καινούρια μάστιγα που εμφανίζεται στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου και έχει βάλει σκοπό σταδιακά να τον αφανίσει. Αναρωτιέμαι πόσο ψυχολογικά εαύλωτος πρέπει να είναι ο αυτόχειρας για να φτάσει σ’ αυτό το σημείο. Πόσο ψυχική δύναμη πρέπει να διαθέτει μέσα του για να κόψει το νήμα της ζωής του με κάποιο φρικτό τρόπο .Δυστυχώς στη σημερινή εποχή δε θέλουμε και πολύ να οδηγηθούμε σε παρόμοιες καταστάσεις.Πραγματικά δεν αξίζει να θυσιάσουμε τη ζωή μας στο βωμό κάποιου ανεκπήρωτου έρωτα η κάποιων νεξόφλητων χρεών.Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ζωή δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα είναι γεμάτη δυσκολίες αλλά με πίστη κ αισιοδοξία όλα τα προβλήματα μπορούν να λυθούν.

Ας ευχηθούμε ποτέ ξανά καμία οικογένεια να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να ενημερωθεί ότι κάποιο μέλος της αυτοκτόνησε.

Μην ξεχνάμε ότι…

Η ζωή είναι ωραία κ με τις όμορφες κ τις άσχημες στιγμές της

*             Η Μαρία Μαυρουδή είναι Δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών