Καταιγίδες δυτικά της Κρήτη! Έρχεται επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες! Θα μυρίσει φθινόπωρο…

305

Θα μυρίσει φθινόπωρο στις επόμενες ημέρες;

Ένα βαρομετρικό χαμηλό με καταιγίδες οργανώνεται δυτικά της Κρήτης και αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό του νησιού μας από αύριο αργά τη νύχτα και τη Μεσαρά από την Παρασκευή το βράδυ.

Δείτε την πορεία του ΕΔΩ

Το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό του φθινοπώρου ονομάστηκε Casilda, από την Ευρωπαϊκή Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το Meteo.gr:

Από την Πέμπτη αναμένεται η πρώτη φθινοπωρινή μεταβολή του καιρού, με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, καθώς και άλλα διαθέσιμα προγνωστικά μοντέλα, στο ότι μια ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου πρόκειται να κινηθεί προς τη χώρα μας, τις επόμενες ημέρες, μεταφέροντας υγρές και ασταθείς αέριες μάζες.

Οι επιστήμονες του meteo επισημαίνουν ότι:

* Λόγω της αβεβαιότητας που παρουσιάζουν προγνωστικά οι μεταβατικές εποχές και λόγω της παρούσας θέσης της ατμοσφαιρικής διαταραχής -που βρίσκεται πάνω από θάλασσα- δεν είναι ακόμα σαφής η τροχιά που θα ακολουθήσει, αλλά ούτε και η δυναμική που θα παρουσιάσει.

* Σε ορισμένα προγνωστικά μοντέλα διαφαίνεται ο σχηματισμός ενός ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού με αρκετά έντονα φαινόμενα στη χώρα μας και κυρίως στα νότια τμήματά της.

* Είναι μεν υπαρκτή η πιθανότητα σχηματισμού ενός Μεσογειακού Κυκλώνα (βαρομετρικά χαμηλά διεθνώς γνωστά ως medicanes από την ένωση των λέξεων Mediterranean και hurricanes) με κίνηση προς τη χώρας μας, χωρίς ωστόσο ακόμα αυτό να αποτελεί το πιθανότερο σενάριο.