Αργυρούπολη: Ποινική δίωξη στον συνταγματάρχη με τη «μαϊμού» χειροβομβίδα

67

Ποινική δίωξη για ληστεία κατά συρροή ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στον 53χρονο συνταγματάρχη που λήστεψε τράπεζες υπό την απειλή χειροβομβίδας, με το τελευταίο του χτύπημα να γίνεται στην Αργυρούπολη.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, του αποδίδονται τρεις ληστείες σε Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο και Αργυρούπολη με «λεία» περίπου 10.000 ευρώ.

Ο 53χρονος παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία.

Πώς δρούσε ο συνταγματάρχης-ληστής

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 53χρονος εισερχόταν στα καταστήματα έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, χρησιμοποιώντας χειρουργική μάσκα, προσποιούμενος τον πελάτη και αφού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους με αντικείμενο που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα, αφαιρούσε τα χρήματα από το ταμείο. Στη συνέχεια διέφευγε από τη βοηθητική πόρτα (έξοδο κινδύνου) του καταστήματος, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή της.

«Μαϊμού» η χειροβομβίδα

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 53χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, σακούλα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, πέντε πλαστικά μπουκαλάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία, τα οποία αποτελούσαν το αντικείμενο που παρουσίαζε ως εκρηκτικό μηχανισμό-χειροβομβίδα κατά τις ληστείες, πλαστικά γάντια και χειρουργική μάσκα. Επίσης, κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη διάπραξη της ληστείας.

Το πλούσιο παρελθόν του δράστη

Από την προανακριτική έρευνα της ΕΛΑΣ εξιχνιάσθηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών στις περιοχές της Νέας Σμύρνης, του Παλαιού Φαλήρου και της Αργυρούπολης.

Επιπλέον, ο 53χρονος -κατά το παρελθόν- έχει κατηγορηθεί για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης, της απάτης και της δόλιας αποδοχής υπηρεσιών.

«Χρωστούσα σε τοκογλύφους»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iEidiseis, o 53χρονος υπηρετεί σε Μονάδα Διοικητικής Μέριμνας του Οικονομικού Σώματος και τους τελευταίους μήνες δεν ασκούσε καθήκοντα, καθώς το αρμόδιο συμβούλιο έκρινε ότι πρέπει να αποστρατευτεί λόγω πλήθους ποινών και οικονομικών ατασθαλιών.

Όπως είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, είχε χρέη σε τοκογλύφους.

Πηγή: ieidiseis.gr