Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Άγιο Πνεύμα στο Πετροκεφάλι

1351

Τον πολιούχο του γιόρτασε σήμερα εορτή του Αγίου Πνεύματος το Πετροκεφάλι.

Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακάριος, μαζί με πλήθος Ιερέων από την περιοχή της Μεσαράς.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γιώργος Αρμουτάκης, η τέως Νομάρχης Ηρακλείου (που είναι από το Πετροκεφάλι) κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Νικολακάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μαυράκης, ο Υποδιοικητής του Αεροδρομίου Τυμπακίου κ. Μανώλης Καμπουράκης κ.α.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έγινε η κουρά σε Αναγνώστη του συνταξιούχου Δασκάλου και Ιεροψάλτη κ. Γιώργου Σταματάκη, ενώ παρευρέθηκαν και πιστοί από το Ηράκλειο που ήλθαν με ταξιδιωτικό γραφείο.

Κέρασμα στους πιστούς προσέφερε η Ενορία, καθώς και καφέ στους επισήμους…

Πρόκειται για τον κεντρικό Ι. Ναό του χωριού, που βρίσκεται πλησίον της πλατείας. Χτίστηκε το 1865 από το συνεργείο του Γ. Μαρινάκη στον τύπο της δίκλιτης καμαροσκέπαστης βασιλικής (διαστάσεων 18 Χ 10 μ.) στη θέση Ναού μικρότερων διαστάσεων. Ενδεικτική είναι η επιγραφή που κοσμεί το υπέρθυρο «1865 τη 20 Μαρτίου, Γεώργιος Μαρινάκης εκ Καρπάθου».

Ο παλαιότερος Ι. Ναός αναφέρεται σε απογραφή των εκκλησιών από τους Ενετούς το 1632.

Οι φωτογραφίες ανήκουν στους κ. Νίκο Μαυρομανωλάκη και Μανώλη Κανακαράκη, τους οποίους και ευχαριστούμε…

Και του χρόνου…

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετροκεφαλίου διοργανώνει κρητικό γλέντι στην πλατεία του χωριού με τον Βαγγέλη Λιονάκη και το συγκρότημα του, που θα ξεκινήσει στις 9:00 το βράδυ…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ