Απάτη ύψους 53.000 ευρώ σε βάρος μεγάλου ξενοδοχείου 

181

Νέα απάτη σε βάρος μεγάλου και γνωστού ξενοδοχείου του νομού Ρεθύμνου διερευνούν οι αρχές. Οι επιτήδειοι και επινοητικοί άρπαγες κατάφεραν να εξαπατήσουν τον ίδιο τον διευθυντή της ξενοδοχειακής μονάδας και να αποσπάσουν εν τέλει το ποσό των 53.000 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της τουριστικής επιχείρησης.

Οι άγνωστοι δράστες προφασίστηκαν ότι εκπροσωπούν μεγάλη, έγκυρη και γνωστή εταιρία booking και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με το στέλεχος του ξενοδοχείου στις 15 Σεπτεμβρίου, εμφανίστηκαν ως διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε μια συνηθισμένη συναλλαγή κρατήσεων. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε τηλεφωνικά και η διαδικασία προχώρησε, με τη διαφορά ότι οι υποτιθέμενοι υπάλληλοι της γνωστής εταιρείας κατάφεραν να πείσουν τον διευθυντή να καταθέσει ο ίδιος το επίμαχο ποσό των 53.000 ευρώ σε έναν άλλον τραπεζικό λογαριασμό από τον συνηθισμένο, επειδή ο γνωστός λογαριασμός μέσω του οποίου γίνονταν συνήθως οι συναλλαγές είχε κάποιο … πρόβλημα.

Όταν όμως στις 21 Σεπτεμβρίου έφτασε στο ξενοδοχείο το αληθινό τιμολόγιο της εταιρίας booking ο διευθυντής με έκπληξη διαπίστωσε ότι τα εμφανιζόμενα οικονομικά στοιχεία δεν … είχαν συνάφεια με όσα είχαν συμφωνηθεί τηλεφωνικά. Πολύ γρήγορα κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης και το γεγονός καταγγέλθηκε στις διωκτικές αρχές του Ρεθύμνου.

Πηγή: cretalive.gr