Ανακοίνωση υποψηφιότητας  του Γιώργου Κασσάκη για το αξίωμα του Δήμαρχου του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος

687
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με την παρούσα δήλωση  θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την απόφαση μου να είμαι υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου «Μίνωα Πεδιάδος» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Ο δήμαρχος αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα αναδειχθούν από αυτές τις εκλογές απαιτείται να έχουν χαρακτηριστικά τέτοια που να μπορούν να οδηγήσουν τον δήμο σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας.

Η καθαρότητα, η σαφήνεια και η ακρίβεια του λόγου, η συνέπεια, η όρεξη για δουλειά, η ανεξαρτησία (πέρα και έξω από κόμματα), η ειλικρίνεια, η ανιδιοτέλεια, η ισονομία και η αξιοκρατία, πιστεύω ότι είναι μερικά από αυτά.

Ο δήμος μας είναι ένας εξαιρετικά όμορφος τόπος με πλούσια βιοποικιλότητα. Είναι ένας δήμος κατ’ εξοχήν αγροτικός και κτηνοτροφικός. Αυτό όμως τον κάνει να έχει και πάρα πολλές αναπτυξιακές δυνατότητες, τη βιώσιμη ανάπτυξη όπως την αποκαλούμε.

Ένας δήμος με πλούσιο φυσικό περιβάλλον, πολιτισμό, σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους, βυζαντινές εκκλησίες, ρωμαϊκές αρχαιότητες, πανέμορφες ιερές μονές με σπουδαία ιστορία.

Το σχεδιαζόμενο αεροδρόμιο στην περιοχή μας όμως έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα παραπάνω χαρακτηριστικά του τόπου μας, υποβαθμίζοντας έτσι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ολόκληρης της Πεδιάδας.

Στο δήμο μας ζουν άνθρωποι του μόχθου, του πνεύματος, των επιχειρήσεων, του εμπορίου. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους απευθυνόμαστε με σεβασμό.

Προσκαλούμε λοιπόν να συμμετέχετε ενεργά σ’ αυτήν μας την προσπάθεια, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να φέρουμε τον τόπο μας εκεί που του αξίζει, δηλαδή στην πρώτη γραμμή, γιατί ‘’Εμάς μας ΝΟΙΑΖΕΙ’’.

Τότε μόνο θα φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, τότε μόνο θα δημιουργήσουμε ένα ευτυχισμένο μέλλον για τα παιδιά μας. Τότε μόνο θα έχουμε κάνει το «χρέος» μας σύμφωνα με τον Ν. Καζαντζάκη.

Με εκτίμηση

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δ. Μίνωα Πεδιάδος
Γιώργος Ε. Κασσάκης

Κασσάκης Γεώργιος (Βιογραφικό σημείωμα)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Γαλατάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, από γονείς αγρότες. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στο χωριό του.

Αποφοίτησε από την Ιερατική Σχολή της Τήνου αριστούχος και κατόπιν σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Ηρακλείου.

Υπηρέτησε για 32 χρόνια ως εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε σχολεία της Σαλαμίνας και του Ν. Ηρακλείου.

Υπηρέτησε τις Ένοπλες Δυνάμεις ως έφεδρος υπαξιωματικός του πυροβολικού στον Έβρο (Καβύλη)

Από το 1998 έως και το 2006 εκλέχτηκε για 2 συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θραψανού.

Είναι εμπνευστής και ιδρυτής της παραδοσιακής αλλαντοποιίας «Αφοί Κασσάκη», την οποία σήμερα διαχειρίζονται τα παιδιά του.

Σύζυγός του είναι η συνταξιούχος δασκάλα Χρυσή Καλυκάκη, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά.