Αλέξανδρος Ωνάσης: Ο τραγικός χαμός του και το μυστήριο πίσω από τον θάνατό του στις 23 Ιανουαρίου 1973

60

Η αρχή του τέλους έγινε για τον Αριστοτέλη Ωνάση ο τραγικός χαμός του πολυαγαπημένου του γιου, Αλέξανδρου Ωνάση, στις 23 Ιανουαρίου 1973, έπειτα από αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ήταν μόλις 25 ετών. Πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν ότι ο θάνατος του 25χρονου διαδόχου της δυναστείας του Ωνάση δεν ήταν απλώς ένα δυστύχημα, αλλά ξεκίνησαν θεωρίες συνωμοσίας σύμφωνα με τις οποίες πίσω από τον χαμό του Αλέξανδρου ήταν η CIA, ο Σταύρος Νιάρχος ή το διδακτορικό καθεστώς, ακόμη και εργαζόμενοι της Ολυμπιακής. Άλλωστε, ήταν ο ίδιος ο Αριστοτέλης Ωνάσης που υποστήριξε ότι ο γιος του έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας. Μάλιστα επικήρυξε τους “δολοφόνους” του Αλέξανδρου για 1.000.000 δολάρια, που ισχύει έως σήμερα. Το αεροπορικό δυστύχημα συνέβη αμέσως μετά την απογείωση μέσα στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και πιθανολογήθηκε με βάσιμα στοιχεία ως εγκληματική πράξη.

Παραμένοντας “κλινικά νεκρός”, μετά τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του, οι γιατροί αφαίρεσαν τη μηχανική υποστήριξη με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός του. Ετάφη στο Σκορπιό, όπου αργότερα ετάφη και ο πατέρας του, καθώς και η αδερφή του Χριστίνα.

Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος Ωνάσης

Γεννήθηκε στις 30 Απριλίου του 1948, γιος του Έλληνα Κροίσου Αριστοτέλη Ωνάση και της Τίνας Λιβανού. Είχε αναλάβει τη γενική διεύθυνση της “Ολυμπιακής Αεροπλοΐας”. Έπαιζε πολύ καλό τένις, ήταν άριστος σκιέρ και είχε πάθος με τα γρήγορα αυτοκίνητα ενώ μάθαινε να πετάει το δικό του αεροπλάνο. Από μικρό ακόμη ο πατέρας του τον έπαιρνε μαζί τους στις δουλειές ώστε να μαθαίνει.

Ως τα 19 του ήταν περιζήτητος γαμπρός, ενώ ξεκίνησε βραχύβιες σχέσεις από τα 14 του έτη. Εκεί, στα 19 του χρόνια γνώρισε τη γυναίκα που έμελλε να είναι η γυναίκα της ζωής του. Η Φιόνα Φον Τίσεν, μία γυναίκα 16 χρόνια μεγαλύτερή του, διαζευγμένη και μητέρα δύο παιδιών, είχε εγκαταλείψει τις πασαρέλες για να παντρευτεί τον βαρόνο Χάιντι Τίσεν και είχε ήδη χωρίσει όταν πια γνώρισε τον “χρυσό” κληρονόμο. Ο πατέρας του Αριστοτέλης, με τον οποίο η σχέση τους ήταν θυελλώδης, δεν ενέκρινε καθόλου αυτό το ρομάντσο του γιου του. Ακολούθησε ο γάμος του Ωνάση με τον Τζάκι Κένεντι, κάτι στο οποίο ήταν κατηγορηματικά αντίθετος ο Αλέξανδρος όσο όμως και η κόρη του Αριστοτέλη, Χριστίνα. Λίγες ημέρες πριν από το τραγικό δυστύχημα πατέρας και γιος δείπνησαν στο Παρίσι και κατά τις συνομιλίες σε δικούς τους ανθρώπους πίστεψαν ότι είχαν αποκαταστήσει τη σχέση τους. Στις 23 Ιανουαρίου όμως ο 25χρονος Αλέξανδρος έφευγε εντελώς απροσδόκητα από τη ζωή.

Πηγή: enikos.gr – Επιμέλεια: Ελένη Καραμήτσου