Η Αγία  Γοργονία, που προστατεύει το γάμο και την οικογένεια

228

Γράφει η Μαρία Μαυρουδή

Η Αγία Γοργονία  είναι η   νεότερη αδελφή του Γρηγορίου του Θεολόγου και κόρη της Νόνας και του Γρηγορίου του Ναζιανζηνού.

Διακρίθηκε για την οξύνοιά της, την προσήλωσή της στις Άγιες Γραφές. Ήταν υπόδειγμα καλής  νοικοκυράς,  πιστής συζύγου,  σωστής μητέρας,  αρκετά μορφωμένη και πολύ καλή Χριστιανή..

Νυμφεύθηκε τον Αλύπιο και απέκτησε πέντε τέκνα, δύο αγόρια, τα οποία αφιερώθηκαν στον Θεό, και τρεις θυγατέρες, την Αλυπιανή, την Ευγενία και τη Νόννα.

Κάποια  ημέρα είχε ένα τρομερό ατύχημα: αφού  ανατράπηκε η άμαξά της που την έσυρε στο χώμα για πολύ μεγάλη απόσταση. Αν και είχε χτυπήσει αρνήθηκε από ντροπή  να δείξει το καταμωλωπισμένο σώμα της στον γιατρό, εναποθέτοντας την ελπίδα της στον Θεό ο οποίος την θεράπευσε τότε με τρόπο θαυματουργικό.

Μία όμως αρρώστια την έστειλε πρόωρα να συναντήσει τον λυτρωτή και νυμφίο Χριστό  στις 23 Φεβρουαρίου το έτος 370 μ.Χ., σε ηλικία 38 ετών.,  γνωρίζοντας η ίδια τη μέρα που θα πεθαίνει.

Σαν προστάτιδα της οικογένειας να βοηθήσει όλες τις οικογένειες να έχουν τη βάση τους σε γερά θεμέλια και  να πλημμυρίζουν τη ζωή και το σπιτικό τους μονάχα χαρούμενες  κ ευτυχισμένες στιγμές.