Καθώς διάβαζα ένα άρθρο για την Τασσώ Καββαδία συνειδητοποίησα πως ο αρθρογράφος είχε βρει την πιο κατάλληλη περιγραφή
”Η πιο γλυκιά κακιά του ελληνικού κινηματογράφου”…και εξάλλου ποιος δεν την έχει ταυτίσει με την κακιά πεθερά,αδελφή,διευθύντρια…
Σίγουρα βοηθούσε το βλέμμα της για αυτή την ταύτιση,όμως όταν έτυχε μια φορά ,πριν απο χρόνια,να την συναντήσω στο δρόμο,ομολογώ πως η γλυκύτητα που έβγαζε η ματιά της ήταν μοναδική..
Ο κόσμος είχε ταυτίσει τόσο πολύ την ηθοποιό με τον ρόλο της, που πολλές φορές η ίδια νόμιζε ότι θα της επιτεθούν. «Ένιωθες πως θα με σκίσουν, αν με δουν μπροστά τους», είχε πει σε συνέντευξή της ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές, που οι αντιδράσεις του κόσμου τρόμαζαν τον σύζυγό της.
Παρόλο που είχε ταυτιστεί με την κακία και πολύς κόσμος τη μισούσε, η Καββαδία αναγνώριζε, ότι ο ρόλος αυτός την έκανε γνωστή και της άνοιγε πόρτες στον κινηματογράφο.
Αγαπούσε τον χαρακτήρα που ερμήνευε κι ας μην έμοιαζε με τον πραγματικό της. Στη ζωή της δεν ήταν ποτέ κακιά.
Πολλές φορές γινόταν αυστηρή, αλλά μόνο με το βλέμμα και όχι με τα λόγια. Έτσι τρόμαζε και τα εγγόνια της, όταν ήταν μικρά και έκαναν αταξίες…
Η Τασσώ Καββαδία γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1921 στην Πάτρα.
Σπούδασε πιάνο στην Αθήνα, ζωγραφική και διακόσμηση στο Παρίσι, σκηνογραφία και ενδυματολογία κοντά στο Γιάννη Τσαρούχη και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης κοντά στον Κάρολο Κουν.
Από το 1954 ως το 1967 εργάστηκε στο ραδιόφωνο ως δημιουργός και εκτελέστρια. Από το 1955 ως το 1969 εργάστηκε σε εφημερίδες και περιοδικά ως συντάκτρια του ελεύθερου και καλλιτεχνικού ρεπορτάζ. Επίσης, ασχολήθηκε με λογοτεχνικές και άλλες μεταφράσεις.
Έχει συμμετάσχει από το 1954 σε ελληνικές και ξένες παραστάσεις και έργα στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ έχει εμφανιστεί και στην τηλεόραση. Στο θέατρο έπαιξε ρόλους που κάλυπταν σχεδόν όλη την γκάμα του ρεπερτορίου, εκτός από αρχαία τραγωδία.
Είχε κάνει δύο γάμους.
Το 1942 με τον βιομήχανο Αντώνη Σαλαπάτα, με τον οποίο απέκτησε τρια παιδιά τον Βασίλη, τον Γιώργο και την Ευγενία και τον συγγραφέα Βασίλη Καζαντζή.
Πέθανε στις 18 Δεκεμβρίου του 2010
Κηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Πηγή: agapimenesdekaeties.blogspot.com – Θέατρα που έκλεισαν