Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σάμαλι νηστίσιμο

19/03/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ρεβύθια με μανέστρα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά για ένα μέτριο ταψί 

2 νεροπότηρα σιμιγδάλι ψιλό

1 νεροπότηρο σιμιγδάλι χονδρό

1 νεροπότηρο ζάχαρη

½ κουτ. γλυκού μαστίχα σε κρυστάλλους

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20γρ.)

1 καψουλάκι βανιλίνη

1 νεροπότηρο νερό

1 νεροπότηρο καλαμποκέλαιο

4 κουτ. σούπας φιλέ αμυγδάλου για

Για το σιρόπι 

3 νεροπότηρα ζάχαρη

2 νεροπότηρα νερό

1 καψουλάκι βανιλίνη

1 κομμάτι φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Κοπανάτε την μαστίχα σε γουδί ή στο multi μαζί με λίγο σιμιγδάλι και λίγη ζάχαρη να γίνει σκόνη.

Μέσα σε μια λεκανίτσα αναμειγνύετε το υπόλοιπο ψιλό και χονδρό σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.

Προσθέτετε το καλαμποκέλαιο και το νερό κι ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδειάζετε το μείγμα σε μέτριο ταψί καλά λαδωμένο από πριν. Δεν πρέπει το πάχος του χυλού να ξεπερνά τα 2 δάχτυλα στο ταψί και σκεπάζετε με μια βαμβακερή πετσέτα.

Αφήνετε το γλυκό να ξεκουραστεί για 1 ώρα ώστε να φουσκώσει το σιμιγδάλι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC και πασπαλίζετε το γλυκό με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνετε το γλυκό στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Ξεφουρνίζετε κι αφήνετε να κρυώσει το γλυκό.

Ετοιμάζετε και το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 8 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει στην κατσαρόλα.

Στην αρχή θα ανακατέψετε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη στο νερό.

Χαράζετε το κρύο σάμαλι σε τετράγωνα κομμάτια ή ρόμβους και το σιροπιάζετε με ζεστό σιρόπι (ούτε καυτό ούτε κρύο) ρίχνοντάς λίγο λίγο με κουτάλα.

Αφήνετε να το απορροφήσει όλο πριν κόψετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Μην βιαστείτε γιατί θα σας διαλυθεί και είναι κρίμα…

Σημείωση

Για να μην ξεραθεί το σάμαλι να το διατηρήσετε σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη.

Πηγή: sweetly.gr

 

Previous Post

Σουπιές με σπανάκι λεμονάτες

Next Post

Παραδοσιακή ρυζόπιτα

Next Post
Ρεβύθια με μανέστρα

Παραδοσιακή ρυζόπιτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ