Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τραγανή νηστίσιμη σπανακόπιτα

23/11/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τραγανή νηστίσιμη σπανακόπιτα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά
Φύλλα:
4 φλ.τσ. αλεύρι & λίγο ακόμη για το άνοιγμα των φύλλων
3 κ.σ. ελαιόλαδο & 1 φλ. τσ. ακόμη για το άλειμμα
1 & 1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ.τσ. νερό (ή όσο πάρει)

Γέμιση:
1 κιλό σπανάκι
2/3 φλ.τσ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

2-3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/3 φλ.τσ. άνιθο ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1/3 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
2-3 κ.σ. σιμιγδάλι ή ρύζι

Διαδικασία

Γέμιση: Βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι (πλυμμένο καλά, κομμένο και στυμμένο), ρίχνουμε το αλατοπίπερο, τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά μας και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το σιμιγδάλι ή το ρύζι και το ανακατεύουμε να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη γέμιση.

Φύλλα: Κοσκινίζουμε το αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό (όσο χρειαστεί) μέχρι να έχουμε μία ελαστική και απαλή ζύμη, που δεν κολλάει στα χέρια. Τη χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια και την αφήνουμε σκεπασμένη για 45′-1 ώρα. Στη συνέχεια ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε μικρές πιτούλες. Για το κάτω φύλλο παίρνουμε τις 3 πιτούλες και τις αλείφουμε με αρκετό λάδι. Βάζουμε τη μία πάνω στην άλλη και τις πιέζουμε για να ενωθούν. Κατόπιν πασπαλίζουμε την πάνω πιτούλα με αλεύρι και με ένα πλάστη ανοίγουμε σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το ταψί μας. Την ίδια διαδικασία επαναλαμβάνουμε και για το πάνω φύλλο με τις υπόλοιπες 3 πιτούλες.

Συναρμολόγηση: Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και βάζουμε το κάτω φύλλο. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με ένα πιρούνι για να είναι παντού ομοιόμορφη. Σκεπάζουμε με το πάνω φύλλο και το στρίβουμε γύρω γύρω για να σχηματίσουμε κόρθο. Αλείφουμε με λάδι και χαράζουμε την πίτα μας.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 50′-1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει από πάνω και να ψηθεί καλά και από την κάτω πλευρά.

Μικρά μυστικά

Μπορούμε, επειδή είναι νηστίσιμη η πίτα, να βάλουμε σπορέλαιο ή μαργαρίνη αντί για ελαιόλαδο. Αν δεν έχει ψηθεί από κάτω, σκεπάζουμε την πίτα με αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε για άλλα 10′-15′. Εναλλακτικά μπορούμε να την αναποδογυρίσουμε στο ταψί και να την ψήσουμε μέχρι να ροδίσει και από την άλλη μεριά. Πριν την κόψουμε την αφήνουμε να σταθεί για 15′-20′.

Πηγή: syntagesmefantasia.gr

Previous Post

Το πανόραμα του Μουντιάλ

Next Post

Μπουρεκάκια νηστίσιμα με ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα

Next Post
Τραγανή νηστίσιμη σπανακόπιτα

Μπουρεκάκια νηστίσιμα με ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ