9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου

294

Ενημέρωση: 3ο Δημοτικό Σχολείο Τυμπακίου

Φέτος, η 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού γιορτάστηκε μαζί με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022. Το σχολείο μας διοργάνωσε αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου με στόχο να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία.

Με την πρωτοβουλία και καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής Χαντζιάρα Αγορίτσας και σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και τάξεων διοργανώθηκαν:

  1. αθλητικές δραστηριότητες: (χορός, κίνηση σε δρόμο εμποδίων, αγωνίσματα συνεργασίας και ισορροπίας με μπαλάκια/μπαλόνια/ ρακέτες μπάντμινγκτον, σκυταλοδρομία, διελκυστίνδα και άλλα)
  2. προβολές ενημερωτικών βίντεο: (γυναικείες ομάδες, αθλητισμός και αναπηρία, παιχνίδι στην παιδική ηλικία, Γ. Αντετοκούνμπο και άλλα)
  3. επίδειξη πρώτων βοηθειών: (οδηγίες σε περίπτωση τραυματισμού, αιμορραγίας μύτης, ζάλης και εντοπισμός σφυγμού)
  4. ομαδική καλλιτεχνική δράση: (σχηματισμός Ολυμπιακών Κύκλων στο προαύλιο του Σχολείου από όλα τα παιδιά).

Η ευχαρίστηση παιδιών και εκπαιδευτικών από μια τόσο όμορφη μέρα γέμισε όλα τα πρόσωπα στο σχολείο μας με μεγάλα χαμόγελα αλλά και μεγάλη εκτίμηση για τον σπουδαίο ρόλο της άθλησης στη ζωή μας.

Το σύνθημά μας; «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ»!