8 τύποι γονιών που προκαλούν εφιάλτες στους δασκάλους

4747

Οι περισσότεροι γονείς είναι φανταστικοί, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που κάνουν τους δασκάλους να ονειρεύονται το επόμενο καλοκαίρι πριν καλά καλά ξεκινήσει η σχολική χρονιά. Όσο ενθουσιασμένοι είναι οι δάσκαλοι που θα γνωρίσουν τους καινούριους μαθητές τους, άλλο τόσο αγχωμένοι είναι που θα γνωρίσουν τους γονείς των μαθητών τους. Για τους δασκάλους, το καλύτερο κομμάτι της διδασκαλίας είναι οι μαθητές. Το χειρότερο; Οι γονείς τους.

Εκείνος που έχει το πιο ξεχωριστό παιδί του κόσμου

Ναι, το παιδί σας είναι ξεχωριστό, αλλά ξεχωριστά είναι και τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης. Όχι, το παιδί σας δεν είναι τόσο ξεχωριστό ώστε να μη χρειάζεται να κάνει τις εργασίες του, να μην είναι στην ώρα του ή να μην ακολουθεί τις δραστηριότητες που γίνονται στην τάξη. Τα παιδιά είναι ο κόσμος μας αλλά οι γονείς πρέπει να καταλάβουν ότι όλα τα παιδιά πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες, ακόμη και τα δικά τους. Είναι οι ίδιοι γονείς που πιστεύουν ότι τα λατρεμένα τους παιδάκια τα κάνουν όλα σωστά, πάντα.

Εκείνος που θέλει μαγικό ραβδάκι

Όλοι οι γονείς θέλουμε τα παιδιά μας να τα πηγαίνουν καλά στο σχολείο, όμως αυτός ο γονιός θέλει καλύτερους βαθμούς χωρίς καμία επιπλέον προσπάθεια. Όσο οι άλλοι γονείς εξηγούν στα παιδιά τους πόσο σημαντικό είναι να διαβάζουν μαζί το βράδυ, αυτός ψάχνει να βρει μια γρήγορη λύση στην οποία δεν θα χρειαστεί να ανακατευτεί.

Ο γονιός-ελικόπτερο

Αυτός ο γονιός είναι κλώνος ή είναι απλώς εξπέρ στην τηλεμεταφορά; Είναι παντού, στέκεται στο πίσω μέρος της τάξης για μεγάλο διάστημα αφότου οι υπόλοιποι γονείς έχουν φύγει για να συνεχίσουν τη μέρα τους. Αυτοί οι γονείς δεν μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους χώρο ώστε να δέσουν μόνα τους τα κορδόνια τους, να διαχειριστούν τα πράγματά τους ή να κάνουν λάθη.

Ο γονιός-φάντασμα

Το όνομα αυτού του γονιού είναι στη λίστα με τους γονείς των μαθητών, αλλά υπάρχει στα αλήθεια; Αυτόν τον γονιό ο δάσκαλος δεν τον έχει δει ποτέ και αυτό είναι κάπως ανησυχητικό γιατί όταν οι γονείς είναι κοντά στα παιδιά τους, τα παιδιά γίνονται καλοί μαθητές. Ναι, είναι δύσκολο να είσαι εργαζόμενος γονιός, αλλά μια επαφή με το δάσκαλο του παιδιού, έστω και τηλεφωνική, χρειάζεται.

Οι διαζευγμένοι γονείς που τρώγονται

Αυτοί οι γονείς είναι το δίδυμο της καταστροφής. Μοιράζονται την επιμέλεια του παιδιού αλλά τσακώνονται για όλα τα υπόλοιπα. Είναι λες και κάνουν αγώνα για να δείξουν ποιος είναι ο καλύτερος και ποιος είναι ο χειρότερος από τους δύο. Δεν έχουν ποτέ τις ίδιες απόψεις και είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ τους σχετικά με το τι συμβαίνει στο σχολείο. Σε αυτό τον αγώνα, ο ηττημένος είναι πάντα το παιδί.

Ο γονιός-αφεντικό

Είναι ο γονιός που αντιμετωπίζει την τάξη σαν επιχείρηση και αυτός που θέλει να βεβαιωθεί ότι ο δάσκαλος ξέρει ότι είναι ιεραρχικά κατώτερος. Είναι αυτός που θέλει από το δάσκαλο να ξέρει ότι αυτός είναι το αφεντικό του. Αυτός που δεν βλέπει το δάσκαλο σαν συνεργάτη, αλλά σαν υπάλληλο. Είναι ζήτημα χρόνου να γυρίσει και να του πει ότι είναι το αφεντικό του γιατί πληρώνει φόρους.

Εκείνος που μισεί τους δασκάλους

Δεν ξέρουμε τι συνέβη στο παρελθόν που έκανε αυτόν τον γονέα να μισεί τους δασκάλους αλλά το μίσος του είναι πραγματικό. Αυτός ο γονιός πιστεύει πως η δουλειά του δασκάλου είναι εφεδρική ή ότι την κάνει για να μη δουλεύει τα καλοκαίρια. Ή ακόμη χειρότερα, νομίζει πως ο δάσκαλος έχει βάλει στο μάτι το παιδί του και ότι ψάχνει να βρει τρόπους για να το κάνει να υποφέρει. Όποιος και αν είναι ο λόγος, ο γονιός αυτός είναι πεπεισμένος ότι για όλα φταίνε οι δάσκαλοι.

Ο γονιός-drama queen

Αυτό που κάνει αυτός ο γονιός είναι να παίρνει ένα ασήμαντο περιστατικό που συνέβη στο σχολείο, να το μεγαλοποιεί και να το επαναλαμβάνει όσες φορές χρειάζεται μέχρι να περάσει το δικό του. Πολλές φορές για ποικιλία κλαίει ή φωνάζει, αλλά δράμα υπάρχει πάντα. Και δεν σταματάει μέχρι να το μάθει ο διευθυντής ή μέχρι να ακούσει και ο τελευταίος γονιός στο πάρκο για την αδικία.

Πηγή: familyinaction.gr