42 «Πακέτα αγάπης» από τον ΕΕΣ Μοιρών σε οικογένειες με ανάγκες….

266

Για δεύτερη φορά φέτος το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Ναυαγοσωστών Μοιρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διένειμε, την εβδομάδα από 5 έως 10 Μαρτίου, βασικά είδη διατροφής, συνεχίζοντας έτσι, την προσπάθεια ανακούφισης των καθημερινών αναγκών των οικονομικά αδύνατων συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα τις οικογένειες με μικρά παιδιά.
Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία έχει καθιερωθεί ως θεσμός και πραγματοποιείται αρκετές φορές το χρόνο.

Η διανομή εστιάστηκε συνολικά σε σαράντα δύο (42) οικογένειες της ευρύτερης περιοχής της Μεσσαράς. Τα είδη διατροφής γεμάτα αλληλεγγύη και αγάπη προς τον συνάνθρωπο, συλλέχθηκαν την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών από τους μαθητές όλων των σχολείων του Δ. Φαιστού.
Η επόμενη προσπάθεια οργανωμένης συλλογής τροφίμων θα γίνει την περίοδο των εορτών του Πάσχα, αυτή τη φορά από τα σχολεία του Δ. Γόρτυνας (για πρώτη φορά).
Με αυτό τον τρόπο όλοι οι μαθητές της Μεσσαράς έμπρακτα και ουσιαστικά πλέον, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν πράξη την αλληλεγγύη.
Κάθε πακέτο περιείχε συνολικά περίπου 25 κιλά τρόφιμα, βασικά είδη πρώτης ανάγκης όπως ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, γάλα, αλεύρι, τοματοπολτό, λάδι, παξιμάδι, φρυγανιές κτλ.

Η ανάγκη για προσφορά συνεχίζεται.

Ο Ε.Ε.Σ. Μοιρών καλεί οποιονδήποτε έχει τη δυνατότητα, να συνεισφέρει σε αυτό το μεγάλο έργο, καθώς μοιράζονται πάνω από επτά τόνοι τροφίμων από τον Ε.Ε.Σ. Μοιρών συνολικά κάθε χρόνο σε οικογένειες της Μεσαράς.
Τα τρόφιμα συγκεντρώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους κάθε Παρασκευή μετά τις 8 το βράδυ στην έδρα του Ε.Ε.Σ., στο παλιό οικοτροφείο αρρένων στις Μοίρες. Οποιοσδήποτε επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνήσει με τον Ε.Ε.Σ. Μοιρών και τηλεφωνικά στο 2892023199 κάθε Παρασκευή μετά τις 8 το βράδυ ή στο mires@samarites.gr.

(Φωτογραφία Αρχείου)