2ο φεστιβάλ μπανάνας στις 10 και 11 Αυγούστου στην Άρβη

1033

Το 2ο φεστιβάλ μπανάνας θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Αυγούστου στην Άρβη που οργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Άρβης, με την στήριξη της  Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμου Βιάννου και του Συνεταιρισμού Μπανανοπαραγωγών Κρήτης.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Παρασκευή 10 Αυγούστου

Ομιλίες :

Κουκλοθέατρο   “Η Μπανανολιχούδα του Νότου”, από τη σειρά “Τα αστεράκια του τόπου μας”, που έχει γραφτεί με σκοπό να αναδείξει τοπικά προϊόντα αλλά και τα μέρη που ευδοκιμούν, από τις κυρίες Δοριάκη Έλενα και Κιόρογλου Χρύσα. Συμμετέχει ο Άρης Ναλετάκης.

Κρητική-έντεχνη βραδιά με το Δημήτρη Ζωγραφάκη

Λαϊκή βραδιά με το Γιώργο Μαργαρίτη και τη Ραλλία Χρηστίδου

H καλλιέργεια της μπανάνας στην Κρήτη και οι καλλιεργητικές απαιτήσεις της κ. Στρατάκης Εμμανουήλ, γεωπόνος, μπανανοκαλλιεργητής, πρώην βουλευτής

Η ιστορία της μπανάνας, πλεονεκτήματα ντόπιας μπανάνας έναντι εισαγώμενων και προτάσεις για την ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος, προοπτικές ανάπτυξης κ. Αντωνάκης Ματθαίος, γεωπόνος

Ώρα έναρξης :  20:30

Σάββατο 11 Αυγούστου

Ώρα έναρξης :  23:00

Γενική έναρξη της γιορτής  κάθε μέρα στις 20:00

Κατά την διάρκεια του festival θα προσφερθούν γλυκά με βάση την μπανάνα και  λικέρ με γεύση μπανάνας. Επίσης οι επισκέπτες θα μπορούν να γευτούν ντόπιες μπανάνες, να προμηθευτούν φυτά μπανάνας, να ξεναγηθούν σε μπανανοφυτείες. Τέλος,  θα απολαύσουν την ομορφιά της Άρβης.

Όπως αναφέρει ο πολιτιστικός σύλλογος Άρβης, «περιμένουμε τους επισκέπτες και φέτος μαζί να γιορτάσουμε το δεύτερο φεστιβάλ μπανάνας. Στην Άρβη, με μια μακρά ιστορία με πλούσια, δυναμική και πρωτοπόρα καλλιεργητική παράδοση, θα αναδειχθούν οι αγροδιατροφικές ασχολίες του τόπου, που αναδεικνύουν τις ρίζες και την ταυτότητα του χώρου  και καθορίζουν την ανθρώπινη δραστηριότητα».