Καζάνι που βράζει το Τυμπάκι με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο ενός νέου ανθρώπου…

14647

Ο ξαφνικός χαμός ενός νέου ανθρώπου, έφερε ξανά στην επιφάνεια τα θέμα υγείας στο Τυμπάκι που προκειμένου άλυτα εδώ και χρόνια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έχουν γίνει…

Συγκεκριμένα κατασκευάστηκε το Πολυδύναμο, με σκοπό να λειτουργήσει σωστά και οργανωμένα με μόνιμο προσωπικό, 24 ώρες, όπως π.χ. το Πολυδύναμο των Σφακίων.

Όμως το Πολυδύναμο Τυμπακίου λειτουργεί έως στις 3:00 και ανοίγει ξανά την άλλη ημέρα το πρωί.

Η τοπική κοινωνία με διάφορους τρόπους διέθεσε χιλιάδες ευρώ για τον εξοπλισμό μου. Έτσι, κατά γενική ομολογία, το Πολυδύναμο Τυμπακίου είναι το πλέον εξοπλισμένο σε όλη την Ελλάδα.

Μάλιστα ο εξοπλισμός του δεν χρησιμοποιείται στο έπακρον, καθώς είτε δεν υπάρχουν οι εξειδικευμένοι γιατροί να τον δουλέψουν, είτε γιατί οι πολίτες δε γνωρίζουν την ύπαρξη του για να πάνε να εξεταστούν…

Χθες φάνηκε πόσο ανοχύρωτο είναι το Τυμπάκι, καθώς δεν υπάρχει ένας εξωτερικός φορητός απινιδωτής.

Θυμίζουμε ότι την ίδια ώρα η γειτονική Αγία Γαλήνη διαθέτει 4 εξωτερικούς απινιδωτές… Δυο στην παραλία, ένα στο λιμάνι και ένα κοντά στο σχολείο…

Θυμίζουμε ακόμα ότι ο φορητός απινιδωτής  είναι ειδικά σχεδιασμένος για την εύκολη και αποτελεσματική χρήση σε ένα επεισόδιο αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής.

Αυτό δηλαδή που συνέβη χθες στο Τυμπάκι, στο οποίο υπάρχουν δεκάδες πολίτες (στην πλειονότητά τους Εθελοντές Σαμαρείτες) οι οποίοι έχουν αφιερώσει εκατοντάδες ώρες στην εκπαίδευση για πρώτες βοήθειες αλλά και στη χρήση του φορητού απινιδωτή.

Και χθες το Τυμπάκι είχε ολόκληρη ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών παρούσα, λόγω του Τουρνουά που γινόταν στην Καταλυκή…

Η έλλειψη ασθενοφόρου …

Χθες φάνηκε πόσο ανοχύρωτη είναι η περιοχή μας και σ΄ αυτό το θέμα.

Μια βάρδια ασθενοφόρου Σαββατοκύριακο για μια περιοχή με χιλιάδες κατοίκους και χιλιάδες επισκέπτες;

Το μοναδικό ασθενοφόρο της περιοχής ήταν σε δρομολόγιο στο Ηράκλειο και όταν ζητήθηκε βοήθεια από το ΕΚΑΒ ήλθε ασθενοφόρο από την Αγία Βαρβάρα.

Ο Στέλιος χάθηκε στα 52 του χρόνια αφήνοντας πίσω του οικογένεια και ορφανά παιδιά.

Να είναι το τελευταίο θύμα;

Φοβόμαστε πως όχι, αν δεν σηκωθούν μανίκια και αν δεν ζητηθούν πραγματικές λύσεις στα προβλήματα υγείας του Τυμπακίου!