Απίστευτο! Έλληνες συνεχίζουν να πηγαίνουν σε Β. Μακεδονία και Βουλγαρία για να ψωνίσουν πιο φθηνά, ενώ ο κορονοϊός θερίζει σ΄ αυτές τις χώρες…

796

Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού έκρουσε ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς επισημαίνοντας ότι «αν συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, μπαίνουμε σε μια περίοδο, όπως ήταν τον Μάρτιο», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εντατικοποιηθούν τα μέτρα και να επιστρέψουμε στις απαγορεύσεις.

Παράλληλα, υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, την ανάγκη να ληφθούν μέτρα από το ελληνικό κράτος για τον περιορισμό των μετακινήσεων στα βόρεια σύνορα της χώρας. «Το άλλο θέμα που υπάρχει με τα βόρεια σύνορα είναι οι μετακινήσεις Ελλήνων. Πρέπει να σταματήσουμε να πηγαίνουμε στη Βόρεια Μακεδονία, στη Βουλγαρία για να ψωνίσουμε πιο φθηνά. Αυτό πρέπει να τελειώνει. Πρέπει να πάρει κάποια μέτρα το ελληνικό κράτος και να απαγορεύσει ή να περιορίσει αυτές τις μετακινήσεις», ανέφερε.

Να σημειώσουμε ότι άνθρωποι που μεταβαίνουν στις χώρες αυτές επιστρέφουν μολυσμένοι από τον κορονοαϊό, ενώ την Κυριακή στη Βόρεια Μακεδονία οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν τον εντοπισμό και την καταγραφή 136 νέων κρουσμάτων αλλά και 6 θανάτων από τη νόσο που προκαλεί ο Covid-19.

Επίσης στη Βουλγαρία  το προηγούμενο 24ωρο είχε καταγραφεί νέο ρεκόρ, με 240 νέα κρούσματα.

(Με στοιχεία από tanea.gr)