13ος Δρόμος Θυσίας Πεσόντων Μάχης Κρήτης στην Αγία Βαρβάρα: Στο πλευρό των αθλητών για άλλη μια χρονιά οι Σαμαρείτες

682

Στην Αγία Βαρβάρα για 13η χρονιά φέτος πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου στη μνήμη των αγωνιστών που έχασαν τη ζωή τους στη Μάχη της Κρήτης την περασμένη Κυριακή 27 Μαΐου.

Ο ΕΕΣ Μοιρών ανέλαβε την υγειονομική κάλυψη του παιδικού αγώνα μήκους 1 χλμ αλλά και του αγώνα ανωμάλου δρόμου ενηλίκων σε βουνό, μήκους 16χλμ με συνολικά 15 Εθελοντές Σαμαρείτες, σε σταθερά σημεία, αλλά και με μηχανές, πέραν του υπηρεσιακού αυτοκινήτου. Η εκκίνηση του αγώνα ήταν στις 9:00 το πρωί με πάρα πολλές συμμετοχές και τον καιρό να μην αποτελεί σύμμαχο καθώς η βροχή έκανε την εμφάνιση της σε αρκετά σημεία. Παράλληλα διοργανώθηκε και τρίτος αγώνας 5χλμ ανωμάλου δρόμου.

Ο αγώνας των 16 χλμ ενηλίκων αφορούσε σε διαδρομή η οποία είναι 80% σε χωματόδρομο εκ των οποίων τα 2 χλμ ήταν ανηφορικά με μέγιστο υψόμετρο τα 1090 μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας «Το κέντρο της Κρήτης» ευχαρίστησε τον Ερυθρό Σταυρό Μοιρών αρκετές φορές για την πολύτιμη βοήθεια του στην κάλυψη του αγώνα για άλλη μία χρονιά.