Λιμοντσέλο

296

Υλικά:

φλούδες από 4 λεμόνια

750 ml ρακή ή βότκα

150 γρ. ζάχαρη

Για το σιρόπι

150 γρ. νερό

170 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά καλά τα λεμόνια, αφαιρούμε τις φλούδες τους και τις αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη.

Ρίχνουμε το μείγμα σε βάζο, προσθέτουμε τη ρακή, το κλείνουμε ερμητικά και το αφήνουμε για 4 ημέρες.

Μόλις περάσουν οι ημέρες, σουρώνουμε σε ένα τουλπάνι.

Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό για να κάνουμε το σιρόπι.

Τα βράζουμε για 2 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και προσθέτουμε στο στραγγισμένο limoncello.

Τοποθετούμε σε μπουκάλι και πίνουμε…

Πηγή: ipop.gr