Έφυγε από τη ζωή ο Στάθης Στιβακτάκης (Σωμαροστάθης)

4011

Έφυγε τη νύχτα από τη ζωή μια εμβληματική προσωπικότητα των Βοριζίων.

Ο Στάθης Στιβακτάκης (Σωμαροστάθης), ένας άνθρωπος με λαμπρή διαδρομή στη ζωή και με μεγάλη προσφορά στον τόπο.

Σε νεαρή ηλικία παντρεύτηκε την Αριάδνη, και μαζί κάνουν μια πενταμελή οικογένεια. Τον Νίκο, το Γιώργη, τη Καδιανή, το Σταύρο και τον μικρότερο τον Χρήστο.

Έκανε τον βοσκό τα πρώτα χρόνια, αλλά στη συνέχεια πούλησε τα πρόβατα και έκανε τον καφετζή στο χωριό, καθώς και άλλα επαγγέλματα όπως του κρεοπώλη και στη συνέχεια του μπακάλη! Είχε κάμει επίσης χοιροτροφείο, και ορνιθοτροφείο.

Για τη συνέχεια θα τον δούμε πρόεδρο στα Βορίζα για πολλά χρόνια! Ακόμα, μετά που σταμάτησε να είναι πρόεδρος έγινε δημόσιος υπάλληλος στο υπουργείο πολιτισμού.

Οι παράλληλες δραστηριότητές του, ήταν οι χορευτικές και εικαστικές του ικανότητες στη ζωγραφική, στις αγιογραφίες του σε πολλές εκκλησίες της περιοχής. Για τις ικανότητές του αυτές, θα πούμε ότι ήταν τελείως αυτοδίδακτος!

Διατέλεσε πρόεδρος των Βοριζίων πριν τη Χούντα με σημαντική προσφορά στην περιοχή…

Δείτε το αφιέρωμα του e-mesara.gr στον άρχοντα των Βοριζίων σε κείμενο και φωτογραφίες του Γαλιανού Λαογράφου Γιώργου Χουστουλάκη.

Σήμερα Κυριακή 27 Οκτωβρίου στις 3:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βοριζίων η οικογένειά του συγγενείς, φίλοι και γνωστοί θα του πουν το στερνό αντίο.

Το e-mesara.gr εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και εύχεται να είναι η μνήμη του αιωνία κοντά στο Θεό.