Υλικά
3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα, πλήρες
2 γεμάτες κουτ. σούπας γιαούρτι
200 γρ. φέτα της αρεσκείας μας
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
νερό
βούτυρο αγελαδινό ή πρόβειο ή λάδι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180º C.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά, αλάτι (με μέτρο, ειδικά αν η φέτα που θα βάλουμε είναι αλμυρή) και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και προσθέτουμε σιγά-σιγά νερό μέχρι να προκύψει ένας πηχτός χυλός. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τη φέτα μέσα στο μείγμα και εν συνεχεία το αδειάζουμε στο μεγάλο ταψί του φούρνου που έχουμε λαδώσει ή βουτυρώσει.
Το μείγμα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2-3 εκ. πάχος.
Σκορπίζουμε στην επιφάνεια του χυλού μικρά κομματάκια βουτύρου ή ραντίζουμε με λίγο λάδι και φουρνίζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνειά της πίτας και να ψηθεί καλά και από κάτω.
Συνοδεύουμε με
Ταιριάζει μια πράσινη σαλάτα με λαδολέμονο εμπλουτισμένο με χυμό πορτοκαλιού ή μια λαχανοσαλάτα με καρότο και δυόσμο. Επίσης, λίγο (ή πολύ) γιαούρτι…
Πηγή: gastronomos.gr