Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ζυγούρι στη λαδόκολλα με κεφαλογραβιέρα

01/10/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ζυγούρι στη λαδόκολλα με κεφαλογραβιέρα
0
SHARES
Share on Facebook

Προετοιμασία: 20-25 λεπτά

Μαγείρεμα: 140 λεπτά

Υλικά

Ζυγούρι 2 κιλά σπάλα ή μπούτι

Κεφαλογραβιέρα 500 γρ

Σκόρδο 3-4 σκελίδες ψιλοκομμένο

Πατάτες 1 κιλό

Πιπέρι μαύρο, πάπρικα, γλυκιά και καυτερή από 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό.

Μουστάρδα 1 κουτάλι της σούπας γεμάτο

Ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές της σούπας

Αλάτι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε το κρέας από λιπάκια, το πλένουμε και το βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξει. Ανοίγουμε με το μαχαίρι σχισμές σε διάφορα σημεία του κρέατος. Κόβουμε σε ένα μπολ την κεφαλογραβιέρα σε κύβους, καθαρίζουμε το σκόρδο, το ψιλοκόβουμε και το προσθέτουμε στο μπολ με το τυρί.

Προσθέτουμε την ρίγανη, αλάτι κι όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και βάζουμε στις σχισμές που ανοίξαμε λίγο από το μείγμα του μπολ. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις αλατίζουμε ελαφρώς. Τις βάζουμε σε ένα μπολ,προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί σταυρωτά. Τοποθετούμε το κρέας, βάζουμε δίπλα του τις πατάτες και τα αλείφουμε με την μουστάρδα. Διπλώνουμε καλά την λαδόκολλα σαν δεματάκι και δένουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για τα πρώτα 20 λεπτά, μετά κατεβάζουμε στους 150 βαθμούς κι αφήνουμε να ψηθεί για 2 ώρες (ανάλογα τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ανοίγουμε την λαδόκολλα κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή: chefoulis.gr – Αρτεμισία

Previous Post

Φυστικόπιτα

Next Post

Μπουγάτσα

Next Post
Χοιρινό με σέλινο από την Κρήτη

Μπουγάτσα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ