Τις κρύες νύχτες μαζευόμαστε με φίλους στο σπίτι και απολαμβάνουμε τη θέρμη μιας κούπας με ζεστό, γλυκό ουίσκι που μοσχοβολά αρώματα του χειμώνα. Πικάντικη γεύση κανέλας και γαρύφαλλου, μέλι και παιχνιδιάρικες γλυκόξινες νότες από χυμό κλημεντίνης και μπίρας τζίντζερ μπλέκονται μοναδικά σε ένα από τα πιο εύκολα και χειμωνιάτικα κοκτέιλ που αξίζει να δοκιμάσετε.
Ουίσκι με κλημεντίνη και μπαχαρικά
Για 4 άτομα
Υλικά
600 ml τζιντζιμπίρα (ανθρακούχο ποτό με τζίντζερ*)
150 ml χυμό από κλημεντίνες + φέτες για το σερβίρισμα
2 κουτ. σούπας μέλι
2 στικ κανέλας
5 πρόκες γαρύφαλλο
1 πρέζα μπαχάρι
200 ml ουίσκι
Διαδικασία
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα την τζιντζιμπίρα, τον χυμό από τις κλημεντίνες, το μέλι, τα στικ κανέλας, τα γαρύφαλλα και το μπαχάρι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5′ για να ζεσταθεί.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το ουίσκι. Γεμίζουμε τέσσερα ποτήρια ή κούπες που να αντέχουν τις υψηλές θερμοκρασίες, γαρνίρουμε με μερικές φέτες κλημεντίνης και σερβίρουμε.
*Τζιντζιμπίρα μπορείτε να βρείτε σε κάβες και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Πηγή: olivemagazine.gr