Τι θα χρειαστούμε:
200 γρ. μαύρη σοκολάτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο
1 μπαστουνάκι βανίλια
1 μπαστουνάκι κανέλα
2 καρφιά γαρύφαλλο
1 μοσχοκάρυδο
2 κόκκοι μαύρο πιπέρι
250 ml νερό
750 ml πλήρες γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη
4 πρέζες κακάο ή κανέλα
Τι θα κάνουμε:
Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τη βανίλια, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το νερό και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Τα απομακρύνουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε.
Ξαναβάζουμε στη φωτιά το νερό που προέκυψε μετά το σούρωμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας.
Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, αδειάζουμε τη σαντιγί πάνω από το μίγμα της σοκολάτας και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
Σερβίρουμε το ρόφημα σε κούπες και πασπαλίζουμε κάθε κούπα με κακάο ή κανέλα.
Πηγή: YumYum