Υλικά (για 6 άτομα):
750 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο από φλούδες και σπόρια
115 γρ. νερό
85 γρ. ζάχαρη
15 γρ. χυμός lime
15 γρ. ζελατίνη
Για το γαρνίρισμα:
καρπούζι κομμένο σε φετούλες
νεκταρίνι κομμένο σε φετούλες
ξύσμα από lime
δυόσμος
Εκτέλεση:
Ξεκινάτε φτιάχνοντας ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το κρυώνετε. Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε νερό, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη. Ρίχνετε το σιρόπι στο μπλέντερ, μαζί με το καρπούζι και αλέθετε. Σουρώνετε το μείγμα στο σουρωτήρι.
Τοποθετείτε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό. Το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη ζελατίνη (αφού την έχετε στύψει με το χέρι σας καλά) και τον χυμό lime, ομογενοποιείτε το μείγμα και το σουρώνετε στο σινουά ή σε άλλο σουρωτήρι. Κρυώνετε στους 30°C περίπου, το μοιράζετε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας σας και τα τοποθετείτε στο ψυγείο όσο χρειάζεται για να πήξει το ζελέ.
Αναμειγνύετε όλα τα υλικά για το γαρνίρισμα και τα σερβίρετε με το ζελέ.
Συνταγή: Γιάννης Λουκάκος
Πηγή: athensmagazine.gr