Υλικά (για 5-6 άτομα):
500 γρ. λευκό, γλυκό κρασί (π.χ. Σαμιώτικο ή Λήμνου)
4 φύλλα ζελατίνης (20 γρ.)
400 – 500 γρ. ανάμεικτα φρούτα εποχής της αρεσκείας σας, κομμένα σε μικρά κομμάτια (π.χ. φράουλες, βερίκοκα, ακτινίδια, πορτοκάλια κ.λπ.)
μερικά φρέσκα φύλλα από μυρωδικό της αρεσκείας σας (δυόσμος, λουίζα, μέντα, βασιλικός), ψιλοκομμένα
250 γρ. κρέμα σαντιγί, άγλυκη, χτυπημένη
Εκτέλεση:
Μουσκεύετε αρχικά τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν, ενώ παράλληλα γεμίζετε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και μπόλικα παγάκια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το 1/3 της ποσότητας του κρασιού και αποσύρετε από τη φωτιά. Στύβετε τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνετε στο ζεστό κρασί. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τα φύλλα και προσθέτετε το υπόλοιπο κρασί. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετείτε μέσα στο μπολ με τα παγάκια.
Ανακατεύετε συνεχώς το μείγμα, μέχρι να κρυώσει η κρέμα και να σφίξει ελαφρά (βοηθούν πολύ τα παγάκια). Προσθέτετε τα κομμένα φρούτα και τα ψιλοκομμένα φύλλα του μυρωδικού που έχετε επιλέξει και ανακατεύετε απαλά. Μοιράζετε το μείγμα σε 5 – 6 ψηλά ποτήρια και τα βάζετε για 2 ώρες στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει. Σερβίρετε διακοσμώντας με τη σαντιγί.
Συνταγή: Στέλιος Παρλιάρος