Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ζαμπονοτυρόπιτα

13/07/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γιουβαρλάκια σούπα αυγολέμονο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

1 πακέτο φύλλο για πίτες

150γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο

250γρ. κασέρι τριμμένο

200γρ. φέτα

3 κουτ. σούπας αλεύρι

1½ νεροπότηρο γάλα φρέσκο

3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

2 αβγά

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

2 φλιτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο για το ταψί και την πίτα

Διαδικασία

Βήμα 1 : Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο καλά, ρίχνετε το αλεύρι και το ροδίζετε. Μόλις σκουρύνει και σφίξει ρίχνετε μέσα το γάλα. Ανακατεύετε γρήγορα και καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την αφήνετε για 2 λεπτά να γίνει χλιαρή.

Βήμα 2: Ρίχνετε τα δύο αβγά και ανακατεύετε γρήγορα μέχρι να απορροφηθούν. Ρίχνετε σχεδόν ταυτόχρονα τη φέτα θρυμματισμένη, αμέσως μετά το τριμμένο κασέρι και το ζαμπόν. Ανακατεύετε και προσθέτετε αρκετό μοσχοκάρυδο τριμμένο, όπως και τριμμένο πιπέρι. Αφήνετε τη γέμιση να ξεκουραστεί.

Βήμα 3: Φτιάχνετε την πίτα: Αδειάζετε ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο στο ταψί σας. Απλώνετε το πρώτο φύλλο, ρίχνετε λίγο λαδάκι ακόμα και συνεχίζετε την ίδια δουλειά με τέσσερα φύλλα.

Βήμα 4: Αδειάζετε τη γέμιση μέσα στο ταψί και την ισιώνετε με ένα πιρούνι. Βάζετε από πάνω άλλα τέσσερα φύλλα λαδώνοντάς τα ένα ένα, συγυρίζετε τα φύλλα γύρω γύρω στο ταψί και τέλος, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε την πίτα σε κομμάτια προσπαθώντας να φτάσετε μέχρι τον πάτο του ταψιού. Περιχύνετε την πίτα με ένα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο ακόμα και την ψήνετε στον φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου και μέχρι να

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Χοχλιοί μπουμπουριστοί

Next Post

Δροσερό γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα

Next Post
Γιουβαρλάκια σούπα αυγολέμονο

Δροσερό γλυκό ψυγείου με πορτοκαλάδα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ