Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ζαχαρομπακλαβάς Ύδρας

26/01/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σπιτικά σουβλάκια με πίτα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά
6 κούπες αμύγδαλα φιλέ
1 κούπα νερό
2 κ.σ. μέλι
750 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
1-2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
1¼ κούπα ψιλό σιμιγδάλι
1¼ κούπα ανθόνερο
2-3 σταγόνες εκχύλισμα πικραμύγδαλου
μπόλικη ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το μέλι και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά, μέχρι να λιώσουν καλά και να γίνουν σιρόπι.

Προσθέτουμε τη βανίλια, το σιμιγδάλι, τα τριμμένα αμύγδαλα, το ανθόνερο και το πικραμύγδαλο και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή) και βράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να απορροφήσει όλα τα υγρά και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Προσέχουμε πολύ κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας γιατί το μείγμα φουσκώνει και κοχλάζει συνέχεια.

Σε μια λαμαρίνα ή σε έναν μεγάλο δίσκο, ρίχνουμε μπόλικη ζάχαρη άχνη, ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια και να δημιουργηθεί ένα παχύ στρώμα.

Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα.

Βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο ανθόνερο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε παραλληλόγραμμο ή τετράγωνο σχήμα (πάχους 2-3 εκ.).

Αφήνουμε το γλυκό να στεγνώσει για τουλάχιστον 5 ώρες (ή όλο το βράδυ).

Αφού στεγνώσει, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια σαν μεγάλα λουκούμια, πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Tips: Εκχύλισμα πικραμύγδαλου θα βρείτε στα ράφια ζαχαροπλαστικής,
στα σουπερμάρκετ.
Ο ζαχαρομπακλαβάς διατηρείται σε δροσερό μέρος, σε τάπερ, βάζο ή μεταλλικό κουτί, για αρκετές ημέρες.

Πηγή: alatikaipiperi.gr

Previous Post

Σπιτικά σουβλάκια με πίτα

Next Post

Ρεγάλι μανιάτικο

Next Post
Σπιτικά σουβλάκια με πίτα

Ρεγάλι μανιάτικο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ