Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Υγρό κέικ σοκολάτας νηστίσιμο

01/12/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
Share on Facebook

Το υπέρτατο υγρό κέικ σοκολάτας χωρίς βούτυρο και αυγά με γάλα καρύδας. Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο και λαχταριστό νηστίσιμο σοκολατένιο κέϊκ, για να μη στερείστε την αγαπημένη σας σοκολάτα ποτέ. Ούτε όταν νηστεύετε…

Υλικά συνταγής

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. κακάο
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 180 γρ. σπορέλαιο
  • 250 ml γάλα καρύδας
  • 1 φλ. ζεστό στιγμιαίο καφέ [έτοιμο ρόφημα όχι σκόνη]
  • 2 βανίλιες
  • 60 ml λικέρ [προαιρετικά]
  • Για την επικάλυψη:
  • 175 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 125 ml γάλα καρύδας

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις. Αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο ή με μαργαρίνη ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 26 εκ. και το πασπαλίζουμε με κακάο.

Σε  ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κουβερτούρα, το γάλα και το λάδι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τον καφέ, τη βανιλίνη και το λικέρ.

Σταδιακά ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά, ανακατεύοντας παράλληλα με σύρμα ή με το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα, μέχρι που μόλις να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Το αδειάζουμε στη φόρμα και το ψήνουμε για 40-45′ περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε για 10′ μέσα στη φόρμα. Στη συνέχεια το μεταφέρουμε σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την επικάλυψη: Βάζουμε βάζουμε τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μεταλλικό μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού. Το αδειάζουμε πάνω από τη σοκολάτα φροντίζοντας να την καλύψει όλη. Περιμένουμε 1-2′ και στη συνέχεια ανακατεύουμε με μια ελαστική σπάτουλα ή μαρίζ, μέχρι να λιώσει πλήρως η σοκολάτα και να ενωθεί με το γάλα. Αφήνουμε την γκανάς σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να κρυώσει, για 1 ώρα περίπου και στη συνέχεια επικαλύπτουμε την επιφάνεια του κέικ.

Πηγή:theonewithallthetastes.com

 

Previous Post

Σουπιές πιλάφι

Next Post

Ρεβίθια στη γάστρα

Next Post

Ρεβίθια στη γάστρα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ