Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Υγιεινό κέικ με αλεύρι ολικής, λάδι και αμύγδαλα

12/09/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ψαρονέφρι ουζάτο με σύκα
18
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 200 γρ. ζάχαρη, κατά προτίμηση καστανή
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 90 γρ. αμύγδαλα λευκά, τριμμένα σε ψιλά κομμάτια
  • 75 ml ελαιόλαδο + λίγο για τη φόρμα
  • 60 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορος
  • 1 λοβός βανίλιας (τα σποράκια από το εσωτερικό του) ή 3 κάψουλες βανιλίνη
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ξύσμα και χυμός από 2 πορτοκάλια

Για το γαρνίρισμα

  • 4 φρέσκα σύκα, καθαρισμένα και κομμένα στα 4 (προαιρετικά)
  • 2 κουτ. σούπας μέλι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και αλείφουμε με λάδι μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου περίπου 22-24 εκ.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τον παπαρουνόσπορο και τα τριμμένα αμύγδαλα και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τα αυγά και τη βανίλια. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός ή με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Προσθέτουμε τα ξύσματα, τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το γάλα και το γιαούρτι. Χτυπάμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στη μέση των στεγνών υλικών κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το μείγμα των υγρών υλικών. Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι το κέικ να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και η οδοντογλυφίδα που θα τρυπήσουμε στο κέντρο να μείνει καθαρή.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το ξεφορμάρουμε όταν κρυώσει λίγο.

Το γαρνίρουμε με τα σύκα, τα οποία ακουμπάμε στην επιφάνειά του και τα περιχύνουμε με το μέλι.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης

Next Post

Σουπιές γεμιστές

Next Post
Ψαρονέφρι ουζάτο με σύκα

Σουπιές γεμιστές

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ