Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ξεσκέπαστη πίτα με κίτρινη κολοκύθα

21/10/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τηγανίτες με κιμά
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

500γρ. κολοκύθα κίτρινη, κομμένη σε χοντρές φέτες, με τη φλούδα

1 φακελάκι μαγιά ξηρή

3 αβγά

½ λίτρο γάλα κρύο (ή λίγο παραπάνω)

500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή καλαμποκάλευρο

400γρ. φέτα θρυμματισμένη

1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Ρίχνετε την κολοκύθα σε ένα ταψάκι και την πασπαλίζετε με αλάτι. Την ψήνετε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσει. Αφαιρείτε τη σάρκα και την αφήνετε σε σουρωτήρι για μισή ώρα περίπου για να στραγγίξουν τα υγρά της.
Διαλύετε τη μαγιά σε 2 κουταλιές από το γάλα. Ρίχνετε σε μια λεκάνη τη μαγιά, την κολοκύθα, τον δυόσμο, το γάλα, τα αβγά, τη φέτα, το πιπέρι, λίγο αλάτι και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Θα πρέπει να πάρετε έναν σχετικά σφιχτό χυλό. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμη γάλα.
Λαδώνετε με το μισό ελαιόλαδο ένα ταψί, απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα και ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αφήνετε το χυλό να σταθεί για μισή ώρα σκεπασμένο με μια πετσέτα. Ψήνετε σε ζεστό φούρνο στους 200ºC μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή κρύα.

Tips

Μπορείτε να κάνετε την ίδια πίτα με οποιοδήποτε σοταρισμένο λαχανικό ή να προσθέσετε μόνο σοταρισμένο κρεμμύδι, φρέσκα μυρωδικά, λουκάνικο, μανιτάρια ή ζαμπόν.

Πηγή: olivemagazine.gr – Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Previous Post

Μπισκότα αμυγδάλου με επικάλυψη σοκολάτας

Next Post

Πάστα  ταψιού

Next Post
Τηγανίτες με κιμά

Πάστα  ταψιού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ