Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Βούτυρα ξηρών καρπών: Πώς τα αποθηκεύουμε σωστά

12/05/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Βούτυρα ξηρών καρπών: Πώς τα αποθηκεύουμε σωστά
0
SHARES
Share on Facebook

Τα βούτυρα ξηρών καρπών έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Ενώ παλιότερα το φιστικοβούτυρο μάς φάνταζε κάτι το εξωτικό, τώρα πια τα περισσότερα νοικοκυριά- ειδικά εκείνα που έχουν παιδιά- έχουν σίγουρα στο ντουλάπι τους. Ακόμα και στα σουπερμάρκετ υπάρχει αρκετή ποικιλία από βούτυρα ξηρών καρπών αλλά σίγουρα η καλύτερη λύση είναι να τα αγοράσετε από deli ή ακόμη και εξειδικευμένα μαγαζιά και παραγωγούς, όπου θα βρείτε μεγαλύτερη γκάμα. Αν σας αρέσουν οι ξηροί καρποί, τα καρποβούτυρα είναι το τέλειο θρεπτικό πρωινό. Αρκεί να μην το παρακάνετε με τις ποσότητες, καθώς αν και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, είναι και φορτωμένα με πολλές θερμίδες. Αγαπημένο μας το φουντουκοβούτυρο, το αμυγδαλοβούτυρο και το βούτυρο κάσιους, αλλά κορυφαία επιλογή αποτελεί το βούτυρο από φιστίκια Αιγίνης!

Επειδή είναι πολύ θερμιδογόνα, προτού αγοράσετε ένα καρποβούτυρο, σας συνιστούμε να κοιτάξετε καλά την ετικέτα του και να επιλέξετε ένα προιόν χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Αν χρησιμοποιείτε συχνά βούτυρα ξηρών καρπών, θα έχετε παρατηρήσει ότι πάνω πάνω στο βαζάκι όπως το ανοίγετε, σχηματίζεται ένα υγρό στρώμα. Είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό, το οποίο ουσιαστικά φεύγει και ενσωματώνεται στο βούτυρο αν ανακινήσετε τη συσκευασία ή αν το ανακατεύσετε με ένα κουτάλι ή μαχαίρι προτού το αλείψετε στο ψωμί σας ή το χρησιμοποιήσετε αλλιώς.

Πώς μπορείτε να το αποφύγετε όλο αυτό; Με ένα πολύ απλό τρόπο που βρήκαμε πού αλλού; στα social media! Ποια είναι αυτή η πρακτική λύση; Η φύλαξή τους να μη γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο αλλά λίγο πιο… ανορθόδοξα! Για την ακρίβεια, πρέπει να τα τοποθετούμε στο ντουλάπι μας ανάποδα! Αρκεί βέβαια να έχουμε βεβαιωθεί ότι έχουμε κλείσει πολύ καλά το καπάκι, για να μην έχουμε δυσάρεστα ατυχήματα!

Και κάτι άλλο για τη συντήρησή τους που σίγουρα δεν περιμένατε. Από τη στιγμή που τα ανοίξετε είναι καλύτερο να τα φυλάσσετε στο ψυγείο. Θα μας πείτε ότι στο ψυγείο σκληραίνουν και μετά το άλειμμα γίνεται εφιάλτης. Και θα έχετε και δίκιο. Ωστόσο, έτσι τους δίνετε άλλους 3 μήνες διάρκειας ζωής, καθώς στο ντουλάπι συντηρούνται περίπου 3 μήνες ενώ στο ψυγείο κανένα 6μηνο. Στην τελευταία περίπτωση, καλό είναι να το βγάλετε από το ψυγείο κανένα μισάωρο τουλάχιστον προτού το χρησιμοποιήσετε, οπότε δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση για πρωινό μια μέρα που βιάζεστε να φύγετε για το γραφείο!

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Κέικ σταφίδας

Next Post

Αγκινάρες ψητές σκορδάτες

Next Post
Βούτυρα ξηρών καρπών: Πώς τα αποθηκεύουμε σωστά

Αγκινάρες ψητές σκορδάτες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ