Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Vegan νηστίσιμο σουβλάκι λαχανικών

20/03/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Vegan νηστίσιμο σουβλάκι λαχανικών
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα σουβλάκια λαχανικών

20 ml ε.π. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια, σε ροδέλες

4 πράσινες πιπεριές, σε λωρίδες

3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό

4 πίτες για σουβλάκι

12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση (αν βρούμε πολύχρωμα ακόμα καλύτερα)

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για το γουακαμόλε

3 ώριμα αβοκάντο

1 λεμόνι, τον χυμό

3 κουτ. σούπας κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού μαύρο σκόρδο, σε σκόνη

αλάτι, πιπέρι καγιέν

Tips

Τις πιτούλες μας μπορούμε επίσης να τις ψήσουμε με ελάχιστο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.

Αυτό το πρωτότυπο σουβλάκι είναι και νηστίσιμο και vegan, οπότε το καταναλώνουμε άφοβα και χωρίς τύψεις.

Διαδικασία

Βήμα 1

Γουακαμόλε: Ξεφλουδίζουμε τα αβοκάντο και αφαιρούμε τον πυρήνα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη σάρκα τους και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τη λιώνουμε τόσο ώστε να μείνουν μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και το βάζουμε στο ψυγείο όση ώρα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 2

Σουβλάκια λαχανικών: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Σβήνουμε με το ξίδι, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Βήμα 3

Τυλίγουμε τις πίτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για 5΄ στους 180°C στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Γεμίζουμε τις πίτες μας με το γουακαμόλε, τη γέμιση μανιταριών και τα ντοματίνια μας. Τυλίγουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφία: Studio M

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Η μοναστηριακή κουζίνα του Όρους Σινά: 24 συνταγές από το αρχαιότερο μοναστήρι του κόσμου

Next Post

Μπιφτέκια λαχανικών

Next Post
Μπιφτέκια λαχανικών

Μπιφτέκια λαχανικών

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ