Συστατικά
500 γρ. γάλα
300 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. μέλι
100 γρ. τυρί κρέμα
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Μια πολύ καλή βάση για παγωτό πάνω στην οποία μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά ώστε να φτιάξουμε διαφορετικές γεύσεις παγωτού.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 400 γραμμάρια από το γάλα, όλη την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το μέλι και τα βάζουμε να ζεσταθούν και να φτάσουν σε βρασμό.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα 100 γρ. γάλα και το κορν φλάουρ.
Όταν τα υλικά στην κατσαρόλα έχουν ξεκινήσει και βράζουν για 2 – 3 λεπτά ρίχνουμε μέσα και το μείγμα γάλα-κόρν φλάουερ και βράζουμε άλλα 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
Στη συνέχεια αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύουμε το τυρί κρέμα και προσθέτουμε ότι υλικά θέλουμε για να πάρει το παγωτό τη γεύση που επιθυμούμε.
Αν θέλουμε παγωτό βανίλια ας πούμε προσθέτουμε λίγο εκχύλισμα βανίλιας ή βανιλίνη σε σκόνη.
Κρυώνουμε το μείγμα γρήγορα σε ένα μπολ, στο οποίο απο κάτω έχουμε τοποθετήσει άλλο ένα μπολ με πάγο.
Το βάζουμε στην κατάψυξη μόλις κρυώσει καλά.
Πηγή: akispetretzikis.com