Αναζητάτε μια σταθερή και πλούσια βάση για να δημιουργήσετε τις δικές σας γεύσεις παγωτού; Η παρακάτω συνταγή αποτελεί μια ιδανική αφετηρία, καθώς προσφέρει υφή, γεύση και ευελιξία, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να πειραματιστείτε με αμέτρητους συνδυασμούς.
Υλικά
(Για περίπου 1 λίτρο βάσης)
- 500 γρ. γάλα
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. μέλι
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα 400 γρ. από το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το μέλι. Ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει ο βρασμός.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα υπόλοιπα 100 γρ. γάλα με το κορν φλάουερ, μέχρι να διαλυθεί τελείως.
- Μόλις το μείγμα στην κατσαρόλα βράσει για 2-3 λεπτά, προσθέτετε το διαλυμένο κορν φλάουερ, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς η κρέμα.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το τυρί κρέμα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να γίνει το μείγμα λείο.
- Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να προσθέσετε έξτρα αρώματα ή γεύσεις – για παράδειγμα βανιλίνη ή εκχύλισμα βανίλιας για ένα κλασικό παγωτό βανίλια, ή ξύσμα από λεμόνι, σοκολάτα, φιστίκι, φρούτα, καφέ ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ και το κρυώνετε άμεσα με τη μέθοδο του “μπεν μαρί με πάγο”: τοποθετήστε το μπολ πάνω από άλλο μπολ γεμάτο πάγο και ανακατεύετε απαλά μέχρι να πέσει η θερμοκρασία.
- Όταν κρυώσει τελείως, βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη ή σε παγωτομηχανή, σύμφωνα με τις οδηγίες.
Απολαύστε ένα σπιτικό παγωτό φτιαγμένο με αγνά υλικά και την προσωπική σας υπογραφή στη γεύση!
📌 Πηγή: akispetretzikis.com