Κείμενο – Φωτογραφίες: Χρυσάνθη Καλαϊτζάκη Ζορμπά
Απαραίτητο έδεσμα στο αποκριάτικο τραπέζι μας κάθε χρόνο ο τζουλαμάς.
Τον έφτιαχνε η μητέρα μου αφού άρεσε πολύ στον πατέρα μου.
Είναι ένα έδεσμα με σπιτικό φύλλο, ρύζι, συκωτάκια κότας, ξηρούς καρπούς, κανέλα, ζάχαρη, λάδι, μέλι, σουσάμι, σταφίδες και ζωμό κότας.
Συνδυάζει το αλμυρό με το γλυκό και θέλει πολύ κόπο για την παρασκευή του.
Ένα φαγητό που με ταξιδεύει στο παρελθόν, μου θυμίζει αγαπημένα πρόσωπα και αναμνήσεις και με γυρίζει στο πατρικό μου σπίτι.
Φέτος προσπάθησα να τον φτιάξω ακολουθώντας τις οδηγίες της γραμμένες σε κάποιο φύλλο ημερολογίου.
Πέτυχε μου λένε αφού φαγώθηκε με όρεξη, εγώ όμως ξέρω ότι ποτέ δε θα φτάσει τη γεύση του δικού της τζουλαμά!
Καλή Σαρακοστή…