Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τυροπιτάκια με φέτα και ανθότυρο

10/05/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τυροπιτάκια με φέτα και ανθότυρο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά (βγαίνουν γύρω στα 40 κομμάτια)

Για τη ζύμη

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

1 πακέτο (250 γρ.) βούτυρο

1 αυγό

1 πακέτο (500 γραμμ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κατά προτίμηση φαρίνα κόκκινη)

1 κουτ. γλυκού αλάτι

 Για τη γέμιση

300 γραμμάρια φέτα

200 γραμμάρια ανθότυρο

½ φλυτζάνι ψιλοκομμένος δυόσμος

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Προαιρετικά

1 κρόκος αυγού (για άλειμμα στο τέλος)

1 κουταλιές της σούπας γάλα

2 κουταλιές της σούπας παρουνόσπορο ή σουσάμι

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε πρώτα το γιαούρτι με το βούτυρο και το χτυπάμε στο χέρι (μπορείτε και στο μίξερ) μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι σβώλοι.

Σε ένα μπολ σπάμε τη φέτα και το ανθότυρο, ρίχνουμε τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και τα αναμειγνύουμε όλα μαζί.

Παίρνουμε λίγη από τη ζύμη και φτιάχνουμε μια μπαλίτσα. Την πατάμε ανάμεσα στις παλάμες μας για να ανοίξει και τοποθετούμε στη μέση μια κουταλιά της σούπας περίπου μείγμα από τα τυριά. Στη συνέχεια κλείνουμε το τυροπιτάκι σαν μισοφέγγαρο και πατάμε τις άκρες του με ένα πιρούνι για να ενωθούν. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε όλα τα τυροπιτάκια.

Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε τα τυροπιτάκια, το ένα δίπλα στο άλλο

. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι έναν κρόκο αυγού με 2 κουταλιές της σούπας γάλα και με το μίγμα αυτό αλείφουμε τα τυροπιτάκια.για να γυαλίσουν.

Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο και ψήνουμε στον αέρα και στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (για μισή ώρα περίπου).

Tip

Για να βγουν πιο ελαφριά χρησιμοποιήστε γιαούρτι και φέτα light. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το βούτυρο με 1 ποτήρι. καλαμποκέλαιο.

Πηγή: followme.gr

Previous Post

Μπουγάτσα Χανίων με μέλι και μυζήθρα

Next Post

Αναρόκρεμα με φύλλα μπακλαβά, κανέλα, ανθόνερο, μέλι και καρύδια

Next Post
Αναρόκρεμα με φύλλα μπακλαβά, κανέλα, ανθόνερο, μέλι και καρύδια

Αναρόκρεμα με φύλλα μπακλαβά, κανέλα, ανθόνερο, μέλι και καρύδια

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ